Σκευάσματα πλαστικών επεμβάσεων με… αρχαιοελληνικά σύμβολα προωθούν οι Τούρκοι

Σκευάσματα πλαστικών επεμβάσεων με… αρχαιοελληνικά σύμβολα προωθούν οι Τούρκοι

Σχέδια που θυμίζουν δωρικό αλλά και ιωνικό ρυθμό, ονομασίες που έχουν δανειστεί αυθαίρετα μια ελληνική προέλευση, πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, σε ειδικά φιαλίδια με υαλουρονικό οξύ

iona-arthrou
Μέχρι τις... πλαστικές επεμβάσεις φαίνεται να εκτείνεται η τουρκική προκλητικότητα, με την οικειοποίηση ελληνικών συμβόλων και την προώθηση συσκευασιών με αρχαιοελληνικά στοιχεία της ιστορίας να προκαλεί, αν μη τι άλλο αίσθηση. Σχέδια που θυμίζουν δωρικό αλλά και ιωνικό ρυθμό, ονομασίες που έχουν δανειστεί αυθαίρετα μια ελληνική προέλευση, πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, σε ειδικά φιαλίδια με υαλουρονικό οξύ.

Πίσω, όμως, από την πονηρή παρουσίαση του υαλουρονικού, βρίσκεται μια καλά οργανωμένη επιχείρηση που έχει εξελιχθεί σε βαριά βιομηχανία στην Τουρκία.

Κοινό μυστικό αποτελεί, πλέον, στους κύκλους των πλαστικών χειρουργών ότι η γειτονική χώρα υπόσχεται πραγματοποίηση μεγάλων επεμβάσεων σε χαμηλές τιμές, γεγονός που έχει οδηγήσει πλήθος κόσμου από τη Δύση να σπεύδουν στα τουρκικά εδάφη ποντάροντας στον οικονομικό καλλωπισμό.

iona-3


Οι τιμές μπορεί να είναι εξευτελιστικές, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, και μια αυξητική στήθους που υπό κανονικές συνθήκες κοστίζει περί τις 5.000 ευρώ να γίνει με μόλις 2.000, ποσό δηλαδή μειωμένο άνω του 50%.

Το ζήτημα όμως του αποτελέσματος αμφιβόλου ποιότητας έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Ειδικότερα, δεν ήταν λίγοι οι Ευρωπαίοι εκείνοι που χειρουργήθηκαν στην περιοχή του στήθους και στη συνέχεια εμφανίστηκαν ζητήματα ανομοιομορφίας αλλά και στητικής φύσεως. Ζητήματα ανομοιομορφία παραμορφώσεις μέχρι και βαριές λοιμώξεις, περιστατικά στα οποία οι ασθενεις αναζητούσαν μάταια το δίκιο τους.

iona-2


Κλείσιμο
Προβλήματα έχουν αναφερθεί και όσον αφορά στο λίφτινγκ με κυριότερο θέμα εκείνο της παράλυσης νεύρων, στοιχείο που εντάσσει σε ένα πλαίσιο προβληματισμού την ποιότητα των υπηρεσιών ομορφιάς στην Τουρκία.

iona-1


Η Βρετανίδα που είδε... ανάποδα το στήθος της

Εντύπωση είχε, πάντως, προκαλέσει η προ ολίγων ημερών περίπτωση της Βρετανίδας της οποίας οι θηλές και το χαλαρό δέρμα κρέμονταν σαν... μαστοί από κάτω.

«Ποτέ δεν είχα τεράστιο στήθος, αλλά ήμουν ευχαριστημένη με το cup Β. Μετά την απώλεια βάρους, όμως, είχα καταλήξει με μια σακούλα δέρματος. Ηταν πολύ αμήχανο και έτσι εξέτασα το ενδεχόμενο μιας χειρουργικής επέμβασης. Μισούσα επίσης τις μασχάλες μου και ήθελα να τις μαζέψω. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η επέμβαση αυτή κόστιζε περίπου 8.000 λίρες, αλλά στην Τουρκία θα ήταν η μισή τιμή. Ξόδεψα ώρες ψάχνοντας στο διαδίκτυο για χειρουργούς, κάνοντας έρευνα, διαβάζοντας μαρτυρίες και κριτικές. Δεν πίστευα ότι έπαιρνα κάποια ρίσκο. Πέταξα στην Τουρκία με τον σύζυγό μου John και συνάντησα τον χειρουργό που είχα επιλέξει. Φαινόταν επαγγελματίας, αλλά όταν του είπα ότι ήθελα ένα cup C, είπε ότι ήταν πολύ μεγάλο και ότι θα μου έφτιαχνε cup B. Με ανησύχησε ο τρόπος του, αλλά θεώρησα ότι ήταν το γλωσσικό εμπόδιο στη μέση», περιέγραψε η 53χρονη Σαμάνθα Κέι στη Sun.

Μάλιστα το πακέτο που είχε κλείσει περιελάμβανε διαμονή στο ξενοδοχείο πριν και μετά τις επεμβάσεις. «Όταν συνήλθα μετά την επέμβαση, ήμουν στο κρεβάτι και με επίδεσμο. Προσπάθησα να γυρίσω πλευρά, αλλά ίδρωσα από την αγωνία μου. Με το ζόρι άντεχα τον πόνο. Υποτίθεται ότι θα έλεγχαν τις ζωτικές ενδείξεις μου όλη τη νύχτα, αλλά δεν ήρθε κανείς», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας μια γεύση του εφιάλτη της.

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Συναγερμός στη Δυτική Ελλάδα - Kλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κέρκυρα

Ο Μπραντ Πιτ και η Έμιλι Ραταϊκόφσκι είναι ζευγάρι; - «Μείνετε συντονισμένοι»

Τροχαίο στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Δύο τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης