Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - Έρευνα για το πως προκλήθηκε

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - Έρευνα για το πως προκλήθηκε

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο με τους πυροσβέστες να σημειώνουν πως κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο να συνέβη

20220809_195825
Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, λίγα λεπτά μετά τις 19:00, σε αγροτοδασική έκταση, ενώ εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση από σπίτια της περιοχής, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψουν άμεσα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και για την κατάσβεση επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν από λίγη ώρα να οριοθετήσουν τη φωτιά και πλέον είναι υπό έλεγχο. Σημειώνεται ότι στις προσπάθειες συνεδραμαν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εθελοντές.

Σύμφωνα με κάποιους κατοίκους της περιοχής, είναι πιθανόν η φωτιά να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που πέταξε κάποιος περιπατητής στα ξηρά χόρτα. Έμπειροι πυροσβέστες, ωστόσο, αναφέρουν πως το σενάριο αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι αυτήν την ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν και δυνάμεις της αστυνομίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΦΩΤΙΑ (5)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΦΩΤΙΑ (1)
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης