Ως σύγχρονος... “Πάρις” “έκλεψε” την (ανήλικη) “Ελένη” του από την περιοχή των Άνω Λιοσίων στην Αττική ένας 18χρονος Ρομά, αλλά ενώ η ίδια ήθελε να τον παντρευτεί,οι γονείς της ήταν ανένδοτοι και κινητοποίησαν την Αστυνομία, που εντόπισε τα ίχνη του ζευγαριού στο Λούρο της Πρέβεζας!
Έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της 15χρονης, που είναι επίσης Ρομά, ο 18χρονος “γαμπρός” συνελήφθη την Κυριακή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πρέβεζας μαζί με τον 39χρονο πατέρα του, καθώς οι γονείς της ανήλικης τους κατηγορούν για την αρπαγή της κόρης τους.
Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, στον οποίο παρουσιάστηκε και η 15χρονη που δήλωσε ότι επιθυμεί να ζήσει με τον εκλεκτό της καρδιάς της. Έτσι, αφέθηκαν και οι δυο ελεύθεροι με προφορική εντολή και η ανήλικη εξακολουθεί να μένει μαζί τους στον Λούρο με την θέλησή της.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.