Δίκη αγγειοχειρουργού: «Έδειχνε εμένα ως δολοφόνο», κατέθεσε ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας

Δίκη αγγειοχειρουργού: «Έδειχνε εμένα ως δολοφόνο», κατέθεσε ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας

Περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο την τελευταία επικοινωνία που είχε με τη γυναίκα του και τη συνομιλία μέσω γραπτών μηνυμάτων της 36χρονης με τον γιατρό που βρέθηκαν στον υπολογιστή της

mesitria_3
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει για δεύτερη ημέρα η δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικώς νεκρή σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 43χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού». Στο δικαστήριο σήμερα καταθέτει ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας.

«Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ζούσαμε ένα δράμα, μοναδικό στα παγκόσμια χρόνια. Ήταν μια υγιέστατη γυναίκα, γέννησε φυσιολογικά τρία παιδιά. Έκανε δύο εγχειρήσεις για αφαίρεση κιρσών, με γενική νάρκωση. Όμως δεν είχε λυθεί πλήρως το πρόβλημα» ανέφερε στην αρχή ο μάρτυρας για να περιγράψει πως η σύζυγος του έφθασε να απευθυνθεί στον ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 43χρονος, σήμερα, γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος, κατά τη δικογραφία, «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Ο σύζυγος της 36χρονης περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί της, τη συνομιλία μέσω γραπτών μηνυμάτων της 36χρονης με τον γιατρό που βρέθηκαν στον υπολογιστή της και τις δραματικές ημέρες που βίωσε η οικογένειά του από τη στιγμή της εξαφάνισης μέχρι να βρεθεί το πτώμα της γυναίκας.

Κλείσιμο
Ξεκινώντας από την πρώτη επέμβαση την οποία έκανε η 36χρονη στον ίδιο γιατρό στις 2 Απριλίου, ο σύζυγος της ανέφερε ότι όταν πήγε για να την πάρει από το νοσοκομείο την αντίκρισε εμφανώς ζαλισμένη και ταραγμένη ενώ τον ρώτησε αρκετές φορές «τι μου έκανε ο γιατρός». Μόλις γύρισαν σπίτι το θύμα κοιμήθηκε για αρκετές ώρες.

Ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι μετά την πρώτη επέμβαση ο κατηγορούμενος συνέχισε να έχει επικοινωνία με το θύμα, λέγοντας της ότι ήθελε να πουλήσει το σπίτι του. «Μετά την πρώτη επέμβαση συνέχισε να υπάρχει μια επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι τη δεύτερη. Μου είπε ότι ο γιατρός ενδιαφέρεται να για το σπίτι και είχε αυξηθεί η επικοινωνία μεταξύ τους. Μου είχε πει ότι θα βρεθούν για καφέ προκειμένου να συζητήσουν για την επέμβαση αλλά και για την πώληση του σπιτιού», είπε, τονίζοντας ότι κατηγορούμενος έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον σε σημείο που δεν ήταν υγείες.

«Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τι θα σήμαινε για εμάς η 26 Απριλίου. Το απόγευμα θα γινόταν η επέμβαση, μετά τις 5 το απόγευμα. Μιλήσαμε με τη γυναίκα μου και εγώ και η μητέρα της και μας καθησυχάσε ότι θα είναι κάτι απλό και γρήγορο. Έφυγε από το γραφείο της με τάξη και πήγε στο νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα χάσαμε κάθε επικοινωνία. Η αναστάτωση ξεκίνησε από τις 9 το βράδυ. Ήμουν στο γραφείο, έκανα τις δουλειές μου και σκεφτόμουν ότι άργησε η σύζυγός μου. Ήρθε και η πεθερά μου. Είχα πολύ κακό προαίσθημα από την αρχή γιατί η Νταϊάνα δεν έλειπε ποτέ και είχαμε συνέχεια επαφή καθημερινά, δεν είχε ξανά γίνει ποτέ αυτό. Προσπάθησα να την πάρω τηλέφωνο και της έστειλα μηνύματα αλλά δεν απαντούσε. Άρχισαν να με "ζώνουν τα φίδια". Στις 11 πήρα τον γιο μου να πάμε μαζί να την ψάξουμε στο Ιπποκράτειο. Μέχρι τότε δεν γνώριζα ούτε τον γιατρό για να ξέρω πως να τον αναζητήσουμε», περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Επιστρέψαμε στο σπίτι και δεν ξέραμε από που να αρχίσουμε. Για εμένα ήταν εντελώς απίθανο και αδιανόητο να εμπλέκεται ο γιατρός του νοσοκομείου σε κάτι. Πήραμε τηλέφωνο στο 100 και το ΕΚΑΒ, ρωτήσαμε σε ταξί, και την άλλη μέρα την ψάχναμε μέχρι και σε νεκροθαλάμους. Πήγαμε στο γραφείο της και έψαξα και στο υπολογιστή. Ανοίξαμε το messenger και βρήκαμε μηνύματα επικοινωνίας με τον γιατρό. Κάποια από αυτά φαίνεται ότι είχαν σβηστεί», ανέφερε.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, σε μήνυμα εκείνης της ημέρας από τη σύζυγό του προς τον γιατρό, έγραφε «έρχομαι και διώξτους όλους» και όταν το διάβασε προσεκτικά του έκανε εντύπωση καθώς δεν ήταν ο τρόπος που μιλούσε η 36χρονη. Σε προηγούμενη συνομιλία ο γιατρός της είχε στείλει μήνυμα που έγραφε «έλα και θα τους διώξω όλους».

Την επόμενη ημέρα ο σύζυγος του θύματος πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή της. Παράλληλα αναζητούσε το όνομα του γιατρού καθώς, όπως είπε, δεν το γνώριζε και το βρήκε από τα μηνύματα. Όταν κατάφερε να τον βρει αργά το απόγευμα στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσει αν ξέρει κάτι για την εξαφάνιση της συζύγου του, εκείνος του είπε με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία ότι δεν είχε πάει στο ραντεβού του και, μάλιστα, ότι την είχε ακούσει φοβισμένη.

«Στην αρχή δεν έκανα αναφορά για τον γιατρό γιατί δεν τον θεωρούσα ύποπτο. Ήμουν κι εγώ ύποπτος. Μετά τους είπα για τον γιατρό και τον κάλεσαν για κατάθεση. Εξαρχής εμφανίστηκε με δικηγόρο και αρνήθηκε τα πάντα. Υποδείκνυε εμένα. "Ο μόνος που είχε λόγο να σκοτώσει τη Ντιάνα είναι ο σύζυγος της" έλεγε. Με υποδείκνυε ως δολοφόνο. Ζούσα μια μεγάλη αγωνία. Όταν βρέθηκε το σώμα της, λυτρωθήκαμε», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, οι αστυνομικοί βρήκαν από το GPS στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου με ότι στις 26 Απριλίου είχε πάει 130 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική. «Θα περίμενα ότι θα έσπαγε, ότι θα έλεγε που είναι το πτώμα για να λυτρωθούμε. Συνέχισε την άρνηση και έλεγε ότι πήγε βόλτα αναψυχής και στη συνέχεια έπλενε το αυτοκίνητό του σε δύο βενζινάδικα, μέσα και έξω. Τελικά στις 3 του μήνα κλήθηκα να πάω στο Παλιουρη Χαλκιδικής. Οδηγούσε ο αστυνομικός. Φύγαμε από την άσφαλτο και οδηγήσαμε εκατοντάδες μέτρα σε δύσβατη περιοχή, όπου σε μια χαράδρα - χωματερή, με βρώμα και δυσωδία βρέθηκε το πτώμα. Ήταν αδύνατον να το εντοπίσει κάποιος από την μυρωδιά αν δεν του το υποδείκνυαν», περιέγραψε.

Το πτώμα της 36χρονης εντοπίστηκε γυμνό και σε άθλια κατάσταση και ο σύζυγός της την αναγνώρισε από το σκουλαρίκι που φορούσε και της το είχε πάρει δώρο και από τον σωματότυπο, πριν γίνει η εξέταση DNA.

«Όταν την είχε ξεκάνει της έστελνε μηνύματα στα οποία την ρωτούσε αν είναι καλά. Μόλις τα διάβασαν τα παιδιά μου έλεγαν ότι αυτός το έκανε και εγώ τους μάλωσα που το έλεγαν. Τόσο αφελής ήμουν», είπε σε άλλο σημείο ο μάρτυρας.


Ειδήσεις σήμερα:

Viral η σουρεάλ κατάθεση ψυχιάτρου-μάρτυρα της Χερντ: Η βρισιά, οι αλλόκοτες γκριμάτσες και ο... άναυδος Ντεπ

Στη Daily Mail τα «χρυσά» καβουροπόδαρα της Μυκόνου που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ»

Υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων, λέει ο Θεοδωρικάκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης