Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού που είχε κλαπεί - Φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού που είχε κλαπεί - Φωτογραφίες

Η αστυνομία έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να ταυτοποιήσει τουλάχιστον ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή

periptero_main
Μέσα σε ένα οικόπεδο χωρίς περίφραξη, στην περιοχή της Βούλγαρη, εντοπίστηκε χθες το βράδυ από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, το kibo που χρησιμοποιούσε το Χαμόγελο του Παιδιού και κατάφεραν άγνωστοι να το σηκώσουν ολόκληρο και να το κλέψουν από το πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της κλοπής, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπούν, τόσο στο "Χαμόγελο του Παιδιού", όσο και στην Αστυνομία. Σε συνδυασμό με τις εντατικές έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και το υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής που εξέτασαν ενδελεχώς, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον οικίσκο και πλέον έχει επιστραφεί στην εταιρεία Kibo, η οποία τον παραχωρεί διαχρονικά και εποχιακά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

periptero1


Κλείσιμο
Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr από τον οικίσκο - μετά το εντοπισμό του και την μεταφορά του στην εταιρεία, οι δράστες δεν φαίνεται να έχουν προκαλέσει φθορές, ούτε να έχουν ξηλώσει κομμάτια από την κατασκευή, με σκοπό, ενδεχομένως, την πώληση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να ταυτοποιήσει τουλάχιστον ένα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή του kibo, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Υπήρξε πράγματι μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση, εντοπίστηκε τελικά ο οικίσκος στην περιοχή της Βούλγαρη και πλέον τον έχουμε μεταφέρει στο εργοστάσιο για αποθήκευση", ανέφερε στο protothema.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας που προσφέρει δωρεάν το kibo στον Οργανισμό, κ. Γλεντός. Όπως είπε, μόλις έμαθαν για την κλοπή δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και στην αρχή νόμιζαν πως είχε γίνει κάποιο λάθος. "Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάποιος θα πήγαινε με γερανό για να σηκώσει ολόκληρο τον οικίσκο,", σημείωσε χαρακτηριστικά.

periptero2


Θυμίζουμε ότι η πραγματικά απίστευτη κλοπή έγινε γνωστή την Τετάρτη και οι άγνωστοι έκλεψαν ολόκληρο το περίπτερο που χρησιμοποιούσε για τις ημέρες του Πάσχα το Χαμόγελο του Παιδιού, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού.

Οι άνθρωποι του Οργανισμού στην αρχή πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιο λάθος ή μπέρδεμα, όμως μετά από αρκετές επικοινωνίες κατάλαβαν ότι κάποιοι το είχαν κλέψει και προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία, ενώ απηύθυναν και έκκληση προς τον κόσμο που ενδεχομένως να αντιλήφθηκε κάτι, να βοηθήσει. Σημειώνεται ότι οι διαστάσεις του kibo είναι 6 x 2,5 m και φαίνεται αδιανόητο κάποιος να καταφέρει να κλέψει μια τέτοια κατασκευή, από την "καρδιά" του κέντρου της Θεσσαλονίκης, χωρίς να γίνει αντιληπτός ή να εντοπιστεί στη συνέχεια.

periptero3


Οπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr, η συντονίστρια του "Χαμόγελου του Παιδιού" για τη Βόρειο Ελλάδα, Ιωάννα Μακρή, από την στιγμή που δημοσιεύθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το γεγονός της κλοπής του περιπτέρου η ανταπόκριση των πολιτών ήταν συγκινητική καθώς επικοινωνούσαν συνέχεια για να παρέχουν πληροφορίες στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και στην Αστυνομία.

"Η Ελληνική Αστυνομία έκανε πολύ καλή και άμεση δουλειά και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να μας ενημερώσουν για τις συνθήκες που έγινε η κλοπή. Οι πληροφορίες που έδωσε ο κόσμος βοήθησαν πάρα πολύ", τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπάιντεν θα προτείνει να δοθεί η περιουσία που κατασχέθηκε από Ρώσους ολιγάρχες στην Ουκρανία

«Ο Μάνος δεν έδωσε σε κανέναν την έγκριση ώστε να ανέβει το βίντεο κλιπ του», λέει φίλος του Δασκαλάκη

Εκπαιδευμένα δελφίνια ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα - Ποια είναι η αποστολή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης