Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθαίρεσε κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας
Το Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε να καθαιρέσει τους δύο κληρικούς που κατηγορούνται ότι τέλεσαν Θεία Λειτουργία και άλλες ιεροπραξίες χωρίς την άδεια του Πατριάρχη Θεοδώρου
Κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας καθαίρεσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Συγκεκριμένα, το Συνοδικό Δικαστήριο επέβαλλε παμψηφεί την ποινή της καθαίρεσης του Πρωτοπρεσβυτέρου George Maximov και του Πρωτοπρεσβυτέρου Andrei Novikov της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Οι δύο κληρικοίείχαν κατηγορούνταν, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του Συνοδικού Δικαστηρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ότι τέλεσαν Θεία Λειτουργία και άλλες ιεροπραξίες σε χώρο της κανονικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χωρίς την άδεια του Πατριάρχη Θεοδώρου και των κατά τόπους οικείων Επισκόπων.
Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, οι δύο κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας καθαιρούνται διότι τέλεσαν αντικανονικά παραπτώματα όπως μεταξύ άλλων, η τέλεση Θείας Λειτουργίας και άλλων ιεροπραξιών στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χωρίς την άδεια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και η συλλειτουργία με καθηρημένους κληρικούς .Οι δύο κληρικοί δικάστηκαν ερήμην.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας