Λογιστής «μαϊμού» άρπαξε 18.000 ευρώ από λογαριασμό εργαζόμενης

Λογιστής «μαϊμού» άρπαξε 18.000 ευρώ από λογαριασμό εργαζόμενης

Ο απατεώνας είπε στο θύμα του ότι δικαιούται κάποιο επίδομα

laptop_po
Βρήκε το μπελά της η υπάλληλος ενός καταστήματος στην Ξάνθη, η οποία πίστεψε ότι ο άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και συστήθηκε ως εξωτερικός λογιστής συνεργαζόταν στ' αλήθεια με τον εργοδότη της. Έτσι, δεν της φάνηκε παράξενο, όταν της είπε ότι δικαιούται κάποιο επίδομα.

Ο δράστης την διαβεβαίωσε ότι θα κατέθετε το ποσό που δικαιούτο στους λογαριασμούς της ιδίας και ενός συγγενικού της προσώπου και την έπεισε να του δώσει τους απόρρητους κωδικούς. Έτσι, εξασφάλισε πρόσβαση στις καταθέσεις τους και μετέφερε από τον λογαριασμό του το ποσό των 18.060 ευρώ σε άλλον! Μετά την καταγγελία που υπέβαλαν η εργαζόμενη και ο συγγενής της, οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ξάνθης για την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ταξιδιώτης εξαπάτησε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου

Με την ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου στη Θάσο επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος την περασμένη Παρασκευή και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να καταθέσει χρήματα για την διαμονή του στη μονάδα. Έτσι, κατάφερε να αποσπάσει τα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα της και να κάνει τρεις συναλλαγές! Ευτυχώς για την ξενοδόχο, οι αγορές που πρόλαβε να κάνει είχαν αξία μόλις 75 ευρώ. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ερευνούν για να ανακαλύψουν τα στοιχεία του δράστη.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεργκέι Ναρίσκιν: Ποιος είναι ο Ρώσος αξιωματούχος που... ψέλλιζε μπροστά στον Πούτιν

ΑΣΕΠ: Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στον γραπτό διαγωνισμό της ΑΑΔΕ

Η Ουκρανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης