Ουκρανία: Το Κίεβο καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

Ουκρανία: Το Κίεβο καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τη Δύση να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

ukraine_russia_crisis_mk
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σήμερα από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης της έντασης με τη Μόσχα.

«Το υπουργείο συνιστά στους Ουκρανούς πολίτες να αποφεύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στη Ρωσία και από όσους ήδη βρίσκονται εκεί να την εγκαταλείψουν αμέσως», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τη Δύση να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που θα στοχοθετούν την οικονομία της χώρας και τον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα ελήφθησαν χθες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κουλέμπα. «Τώρα η πίεση πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να σταματήσουν τον Πούτιν. Να πληγεί η οικονομία και ο στενός του κύκλος. Να πληγούν περισσότεροι. Να πληγούν σκληρά. Να πληγούν τώρα», υπογράμμισε.

Οι δυτικές χώρες ανακοίνωσαν χθες Τρίτη τις πρώτες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των αποσχιθεισών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία και απείλησαν να επιβάλουν και νέες, αν η Ρωσία εισβάλει στη γειτονική της χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Αγριεύει» η κακοκαιρία, αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 - Πού θα σημειωθούν έντονες βροχές

Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» για την ενεργειακή ακρίβεια - Nέα μέτρα υπαγορεύει η κρίση στην Ουκρανία

Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις των ΗΠΑ: Η κίνηση αυτή θα πλήξει τις παγκόσμιες αγορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης