Πάτρα: «Δημιουργείται σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης», λέει η Ενωση Ιατροδικαστών

Πάτρα: «Δημιουργείται σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης», λέει η Ενωση Ιατροδικαστών

Η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών αναφέρεται στους ιατροδικαστές που αναλύουν την υπόθεση και «δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, για την οποία είναι σε εξέλιξη ανακριτική και εισαγγελική διερεύνηση»

patra
Η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών και συγκεκριμένα για τους ιατροδικαστές που κάνουν «παρέλαση» στις τηλεοπτικές εκπομπές.

Σε αυτήν, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι ιατροδικαστές που εμφανίζονται στα ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, για την οποία είναι σε εξέλιξη ανακριτική και εισαγγελική διερεύνηση.

Για την ακρίβεια, η Ένωση αναφέρει ότι παρατηρείται «παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση».

Και συνεχίζει: «Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η Ένωση καταλήγει: «Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Πρόσωπα και ρόλους αναγνωρίζουν σήμερα οι φίλοι του Άλκη

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκαταλείπουν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους

«Γκάζι» Μητσοτάκη - Σίσι για την ηλεκτρική διασύνδεση -Ραντεβού κορυφής στο Μόναχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης