Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στο «Ελ. Βενιζέλος» με ανακατεύθυνση πτήσεων και στο «Μακεδονία»

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στο «Ελ. Βενιζέλος» με ανακατεύθυνση πτήσεων και στο «Μακεδονία»

Γεμάτο και το ξενοδοχείο «Sofitel» στο χώρο του αεροδρομίου

ptiseis_aerodromio
Περισσότερα προβλήματα με ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων έχει φέρει η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας όπου πλέον αυξάνονται και οι ανακατευθύνσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για δρομολόγια που έρχονται από το εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ώρες ότι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί από Παρίσι, Βρυξέλλες και Αμστερνταμ με προορισμό την Ελλάδα αντί να προσγειωθούν στο Ελ. Βενιζέλος έχουν ανακατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το ξενοδοχείο «Sofitel» που βρίσκεται εντός του αεροδρομίου έχει γεμίσει από ταξιδιώτες των οποίων οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί ή τροποποιηθεί.

Σε επίσημη ανακοίνωση του αεροδρομίου επισημαίνεται ότι «ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου», ενώ γίνεται αποπαγοποίηση των αεροσκαφών και συνεχείς εκχιονισμοί των διαδρόμων προσγειώσεων- απογειώσεων.

Οι αρρυθμίες ωστόσο είναι δεδομένες λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης και ακόμη περισσότερες τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αναμένονται -τουλάχιστον- έως και το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιανουαρίου. Ισχυρή είναι η σύσταση στους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με την αεροπορική τους για την πτήση τους και για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, όπως αναφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «συνιστάται στους επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο αρκετό χρόνο πριν από το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης με την αεροπορική εταιρεία». Από την πλευρά της, η μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική, η Aegean ανακοίνωσε ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της εταιρείας και της Olympic Air στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

«Εως και το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθούν μόνο οι κάτωθι προγραμματισμένες πτήσεις και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ όλες οι υπόλοιπες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα λοιπά ελληνικά αεροδρόμια ακυρώνονται. Ειδικότερα οι πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα 24 Ιανουαρίου 2022 είναι οι κάτωθι:
ptiseis1


Από το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00 και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί νέο τροποποιημένο πρόγραμμα δρομολογίων ενώ σχετικές ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται από τις έκτακτες αυτές συνθήκες, σήμερα και αύριο (24 και 25 Ιανουαρίου 2022) παρέχεται ήδη η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς rebooking fees, ενώ για την αποφυγή επιπρόσθετης ταλαιπωρίας οι επιβάτες παρακαλούνται πριν την μετάβασή τους προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα λοιπά αεροδρόμια αναχώρησης των πτήσεων τους, όπως ενημερώνονται για την πραγματοποίηση της πτήσης τους από την ιστοσελίδα της AEGEAN (www.aegeanair.com) και της Olympic Air (www.olympicair.com)».



Ειδήσεις σήμερα:

Απεγκλωβίστηκαν δυο οικογένειες με πέντε παιδιά από κατάλυμα στον Κρουσώνα Ηρακλείου

Λαγουβάρδος στο protothema: Σπάνια χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς στην Αττική, το χιόνι θα φθάσει έως και τους 30 πόντους

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλείνουν σήμερα και αύριο τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης