Σε ετοιμότητα τα... άγρια εκχιονιστικά της Αττικής

Σε ετοιμότητα τα... άγρια εκχιονιστικά της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσιμους πάνω από 2.500 τόνους αλατιού οι οποίοι έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία.

perifer_xion

Με στόχο την ενημέρωση για όλα τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας αλλά και το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Διονύσου Ι. Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, ο αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλος.


Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής: « Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και είναι επανδρωμένη επαρκώς προκειμένου να αντιμετωπίσει και τα δύο κύματα του χιονιά που αναμένονται στην Αττική μας. Με πάνω από 80 εκχιονιστικά και άλλου τύπου οχήματα, 2.5 χιλιάδες τόνους αλάτι που έχουν διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία του Λεκανοπεδίου και με πάνω από 250 άτομα που θα βρίσκονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο πόδι, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια που απαιτείται, όπως η διάνοιξη των δρόμων ευθύνης μας που είναι οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Θέλω να πιστεύω πως και οι Δήμοι έχουν μεριμνήσει για όλες τις προληπτικές ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να μείνουν ανοικτοί οι δημοτικοί δρόμοι που είναι στην αρμοδιότητά τους, αλλά και για κάθε τοπική ανάγκη που θα προκύψει. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να συνδράμουμε και πέραν των δικών μας αρμοδιοτήτων, εάν παραστεί ανάγκη.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης