Λακωνία: Ανήλικοι σε σπείρα που διέρρηξε οκτώ σπίτια

Λακωνία: Ανήλικοι σε σπείρα που διέρρηξε οκτώ σπίτια

Η συμμορία απαρτιζόταν από πέντε άτομα, οι τρεις  από τους οποίου ήταν κάτω των 18 ετών  - Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ

λακωνια
Έπιασαν "δουλειά" την επομένη των Χριστουγέννων και ως την περασμένη Πέμπτη είχαν διαρρήξει οκτώ σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης στη Λακωνία πέντε νεαροί, τρεις από τους οποίους είναι ανήλικοι και οι άλλοι δύο ηλικίας 18 και 19 χρόνων.

Σε τρία από τα σπίτια κατάφεραν να εισβάλλουν χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν όχημά τους το οποίο κατασχέθηκε και να αρπάξουν χρυσαφικά και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.000 ευρώ, ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τις πόρτες ή τα παράθυρα και έφυγαν άπρακτοι. Μάλιστα, στην τελευταία τους απόπειρα, το βράδυ της Πέμπτης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Κατά την προανάκριση που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Σπάρτης και του αστυνομικού τμήματος Ευρώτα, εξιχνιάστηκαν οι οκτώ διαρρήξεις στις οποίες εμπλέκονται οι πέντε νεαροί, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες. Σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Απέλαση του Τζόκοβις αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστήριο της Μελβούρνης

Κορωνοϊός: Λήγει σήμερα το βράδυ η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Μου είχαν κλέψει το κινητό» λέει ένας εμπλεκόμενος που είχε κάνει ανάρτηση για το συμβάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης