Άγνωστοι έριξαν τσιμέντο στις ρίζες δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι έριξαν τσιμέντο στις ρίζες δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μεταβούν αύριο το πρωί στο σημείο προκειμένου να σπάσουν τα κομμάτια τσιμέντου και να «απελευθερώσουν» τα δέντρα - Δείτε βίντεο

tsimento
Άγνωστοι έριξαν τσιμέντο στις ρίζες τεσσάρων δέντρων, που είναι φυτεμένα σε δενδροδόχους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα δέντρα βρίσκονται επί της οδού Κεραμοπούλου, στη συμβολή με την πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε σήμερα, μετά από καταγγελίες περιοίκων, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σωκράτης Δημητριάδης, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μεταβούν αύριο το πρωί στο σημείο προκειμένου να σπάσουν τα κομμάτια τσιμέντου και να «απελευθερώσουν» τα δέντρα, ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν οι υπαίτιοι.

Έριξαν μπετόν σε βάσεις δέντρων στην οδό Κεραμοπουλου


«Κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, αποφάσισαν να ρίξουν τσιμέντο στις ρίζες των δέντρων. Κάλυψαν το χώμα ώστε τα δέντρα να μην μπορούν να αναπτυχθούν. Θα αναζητήσουμε τους υπαίτιους», είπε ο κ.Δημητριάδης αναφέροντας πως μέχρι σήμερα σε διαφορετικά σημεία της πόλης έχουν καταγραφεί περίπου 150 δενδροδόχοι που έχουν τσιμεντωθεί, με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος να προχωρά σε σπάσιμο του τσιμέντου.

«Κατά το παρελθόν, ένας δρόμος όπου άγνωστοι πήγαν και τσιμέντωσαν περίπου 30-35 δέντρα ήταν η οδός Ολύμπου», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος. Προσέθεσε, δε, πως «πέρα από το τσιμέντωμα έχουμε καταγράψει ως υπηρεσία και άλλα τραγικά περιστατικά. Κάποιοι έριξαν χοντρό αλάτι για να ξεράνουν τα πλατάνια στη Νέα Παραλία και άλλοι ξερίζωσαν τελείως τα δέντρα που είχαμε φυτέψει στην Τσιμισκή».

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνιες οι σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων, ποιοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο σύμφωνα με έρευνα

Σαρηγιάννης: Τα κρούσματα θα φτάσουν μέχρι τις 53.000

Χάος στο Καζακστάν: «Εκκαθαριστική επιχείρηση» του στρατού κατά διαδηλωτών, αναφορές για δεκάδες νεκρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης