Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχονται χιόνια μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, κρύο σε όλη τη χώρα

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχονται χιόνια μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, κρύο σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Αττική, περίπου από τα 400 με 450 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους οκτώ βαθμούς Κελσίου - Δείτε πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, νέοι χάρτες και βίντεο

xionia-athina-arthro
Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη χώρα μέσα στην «καρδιά» του Δεκέμβρη με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές. 

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο protothema, αναλύει τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα  κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Σαββατοκύριακου. 

Κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα επηρεαστούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ με έντονο κρύο θα επηρεαστεί όλη η χώρα. 

Περίπου από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα σημειώνονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά και ημιορεινά αλλά και τοπικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, σε τμήματα της Θεσσαλίας, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, αλλά και σε περιοχές της Κρήτης (κυρίως ορεινές).

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας:


Κλείσιμο



Ο καιρός στην Αττική, χιόνια από τα 400 με 450 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα, με πολικό κρύο 

Αναφερόμενος στην πρόγνωση για την Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται περίπου από τα 400 με 450 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα. Μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες και ιδιαίτερα ενισχυμένοι. 

Το Σάββατο θα φθάνουν στο Αιγαίο ειδικά τα επτά μποφόρ, ενώ την Κυριακή στο Αιγαίο, τα οκτώ μποφόρ, και πιθανώς τοπικά τα εννέα. 

Η θερμοκρασία  θα σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. 

«Ενδεικτικά, θα αναφέρω, ότι για παράδειγμα, το Σάββατο, στην Αττική  ο υδράργυρος θα φθάσει τους οκτώ βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα υποχωρήσει κι άλλο», σημειώνει. 

kal01
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος


«Τα παραπάνω αναφέρονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι έως το Σάββατο γιατί πολλές φορές, καθώς περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η κακοκαιρία, έρχεται εν τέλει, πιο εξασθενημένη. 

Αυτή τη στιγμή, τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι αυτές θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Όσο πλησιάζουμε προς το Σαββατοκύριακο προφανώς, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καλύτερα, ποιες περιοχές, θα επηρεαστούν με περισσότερη ασφάλεια, και που θα επηρεαστούν με βροχές ή και χιόνια αλλά και τα ακριβή υψόμετρα χιονοπτώσεων στις αντίστοιχες περιοχές», καταλήγει.  

Παρατηρείστε στο χάρτη του weather.us που ακολουθεί, τις περιοχές που αναμένεται να δεχθούν πυκνή χιονόπτωση και καταιγίδες, αντίστοιχα, το πρωί του Σαββάτου, ώρα 11:00 

kairos-kakokairia-xioniasimera-kairostora-kallianos-weatherus


Η πρώτη χειμωνιάτικη «γεύση», βροχή και κρύο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας - Δείτε χάρτες και βίντεο


Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Πάρνηθα
από χθες το βράδυ, ωστόσο οι οδηγοί έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.

Σε υψόμετρο 1050 μέτρα με τη θερμοκρασία να είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου το χιονισμένο τοπίο της Πάρνηθας είναι μαγευτικό. 

kairos-parnitha-xionia


Χιόνια και πολικό κρύο στην Πάρνηθα, έρχεται νέα κακοκαιρία με χιόνια το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα -  Δείτε βίντεο από την περιοχή





Σήμερα,Τετάρτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, με παροδικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια, και περισσότερο ήλιο στη δυτική Ελλάδα.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι άστατος, καθώς προβλέπονται τοπικές βροχές που θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

❄️❄️❄️ Νέες χιονοπτώσεις, κατά περιόδους αυξημένης έντασης, θα εκδηλωθούν στα ημιορεινά και ορεινά της Αττικής κι της...

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, December 15, 2021


Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 και στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας σταδιακά εξασθενούν.

Ο πρώτος πίνακας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και χιονόνερου που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr χθες Τρίτη  ενώ τις πρώτες οκτώ ώρες της Τετάρτης  έχουν προστεθεί ακόμη περίπου 65 χιλιοστά βροχής στη Σέττα, στη Στενή και στη Μακρυκάπα Ευβοίας. Επομένως το συνολικό ύψος υετού (βροχής και χιονιού) έχει ξεπεράσει τα 200 mm στην Κεντρική Εύβοια. 


VROXISIMERA-KAKOKAIRIA-KAIROSTORA


Στην υπόλοιπη χώρα καταγράφηκαν χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Τετάρτης 15/12, με παγετό να σημειώνεται σε 42 μετεωρολογικούς μας σταθμούς. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία εκτός ορεινών περιοχών σημειώθηκε στη Νευροκόπι όπως φαίνεται στην επόμενο πίνακα.

kairossimera-meteo






Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού 




Η κακοκαιρία που έρχεται μέσα στο Σαββατοκύριακο  θα αφορά σε περιοχές του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά, αλλά και στην Αττική, στα βόρεια προάστια.

kairos-kakokairiask


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αίγιο

Δύο αστυνομικοί και ο φερόμενος ως δράστης νεκροί σε «βομβιστική επίθεση» στην περίμετρο αεροδρομίου στην Κολομβία - Δείτε βίντεο

Σταϊκούρας: Έρχεται διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης