Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μας τον σύστησε γιατρός από τον Ευαγγελισμό» κατέθεσε γιος καρκινοπαθή

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μας τον σύστησε γιατρός από τον Ευαγγελισμό» κατέθεσε γιος καρκινοπαθή

Ο πατέρας του μάρτυρα αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες όταν γνώρισε τον «ψευτογιατρό» -  Πέθανε τον Μάρτιο του 2016 έχοντας καταλάβει ότι «όλα ήταν ψέματα»

pseutogiatros
«Ένας χειρουργός του «Ευαγγελισμού» σύστησε στον πατέρα μου τον Κοντοστάθη. Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο», κατέθεσε σήμερα στη δίκη του «ψευτογιατρού», γιος θύματος του …Dr Kontou, όπως ο 48χρονος κατηγορούμενος συστήνονταν στα θύματά του. Ο πατέρας του μάρτυρα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε σήμερα ο γιος του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, «αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο».

Ο γιος του άτυχου άνδρα, ο οποίος τελικά έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2016, κατέθεσε ότι ο πατέρας του έλεγε στην οικογένειά του πως ο κατηγορούμενος «είναι πολύ καλός γιατρός».

Ο μάρτυρας κατάθεσε χαρακτηριστικά: «Τον κ. Κοντοστάθη δεν τον γνωρίζω. Τον είδα μόνο μία φορά εξ αποστάσεως στον «Ευαγγελισμό», στον 5ο όροφο στη χειρουργική κλινική. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στον πνεύμονα, αφαίρεσε μισό πνεύμονα και μετά έκανε χημειοθεραπείες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. Ένας χειρουργός του «Ευαγγελισμού» του σύστησε τον Κοντοστάθη. Ήμουν παρών όταν γνώρισε πρώτη φορά τον κατηγορούμενο».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η υγεία του πατέρα του ήταν ήδη επιβαρυμένη όταν συνάντησε τον …Dr Konto. «Τον γνώρισε όταν ήταν σε οριακή κατάσταση, είχε πάρει την κατιούσα, ήταν με ένα πνεύμονα και έπαιρνε και οξυγόνο. Ο πατέρας μου είχε την κατιούσα πορεία διότι κάπνιζε τέσσερα πακέτα την ημέρα. Όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο, είχε γίνει μετάσταση στον πνεύμονα, είχε έξι μήνες, ένα χρόνο ζωής», είπε ο γιος του θύματος σημειώνοντας πως ο …Dr Kontos προμήθευε τον καρκινοπαθή με σκευάσματα.

Κλείσιμο
Ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας: «Πήγαμε πέντε φορές στο Κορωπί. Τις τέσσερις του έδωσε ένα μπουκαλάκι με σκεύασμα δεν ξέρω τι ήταν. «Του είπα πιστεύεις αυτά τα πράγματα; Ήταν όμως ένας άνθρωπος, που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, το οριακό και αποφάσισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και πιάστηκε από τον κατηγορούμενο. Μας έλεγε ότι «θα πάρω αυτό το σκεύασμα» και πως «είναι πολύ καλός ο γιατρός». Είχε ένα γιατρό από το χωριό που του έλεγε «μην πιάνεσαι με κουταμάρες και κάνεις βλακείες». Ωστόσο, ο πατέρας συνέχιζε τη φθίνουσα πορεία του. Όταν τελικά δεν έβλεπε καλυτέρευση και κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, γύρισε και μου είπε «παιδί μου έχεις δίκιο». Δυστυχώς, τον έχασα τον Μάρτιο του 2016».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου 2021.




Ειδήσεις σήμερα:

Χιλιάδες Βρετανοί δήλωσαν συμμετοχή στο ρέιβ πάρτι έξω από την... Ντάουνινγκ Στριτ


Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» λένε ότι αποκηρύσσουν εκείνους που απήγαγαν διευθυντή σχολείου στην Πιερία


Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 30χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης