Άρπαξαν 8.470 ευρώ με πλαστό e-mail στην Ξάνθη

Άρπαξαν 8.470 ευρώ με πλαστό e-mail στην Ξάνθη

Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ξάνθης και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη

phishing-arthro
Δεν περνάει μέρα που να μην ξαφρίσουν τις οικονομίες κάποιου ανυποψίαστου πολίτη οι χάκερ του διαδικτύου, οι οποίοι στέλνουν απατηλά e-mail δήθεν από τράπεζα και ζητούν επικαιροποίηση των απόρρητων προσωπικών στοιχείων του καταθέτη. Την Δευτέρα, κατάφεραν να αδειάσουν τον λογαριασμό ενός κατοίκου της Ξάνθης.

Το θύμα έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και του ζητούσε να κάνει ενημέρωση της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, παραθέτοντας ένα link. Μόλις εκείνος πληκτρολόγησε τον κωδικό που του έστειλαν οι δράστες με sms στο κινητό του, τους παραχώρησε άθελά του εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό του με αποτέλεσμα να μεταφέρουν σε άλλους ποσό ύψους 8.470 ευρώ. Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ξάνθης και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πλανόδιοι ξάφρισαν ηλικιωμένη στη Φθιώτιδα

Μετά από 16 μήνες, ταυτοποιήθηκε ένας από τους πλανόδιους πωλητές λευκών ειδών οι οποίοι είχαν πείσει τον Ιούλιο του 2020 μια ηλικιωμένη στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας να τους βάλει στο σπίτι της για να της δείξουν την πραμάτεια τους. Όσο οι δυο την απασχολούσαν, όμως, ο τρίτος κατάφερε να αρπάξει τις οικονομίες της γριούλας. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή που διαβιβάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Σπερχειάδας στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ τα στοιχεία ταυτότητας των δύο συνεργών του ερευνώνται.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι θέσεις των δικαστών και εισαγγελέων για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες

Ποια κατηγορία θα αντιμετωπίσουν όσοι «πέθαναν» τον Ερντογάν στο Twitter

Πρόστιμα σε πάνω από 60 ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που αρνούνται τα rapid tests
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης