Πρόστιμα σε πάνω από 60 ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που αρνούνται τα rapid tests

Πρόστιμα σε πάνω από 60 ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που αρνούνται τα rapid tests

Στα 300 ευρώ «καμπάνα» για τους παραβάτες - «Eπιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

OASTH_60
Πρόστιμα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που είναι ανεμβολίαστοι και αρνούνται να υποβληθούν σε rapid test πρόκειται να επιβληθούν το επόμενο διάστημα σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας.

«Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι από τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν τηρούν την υποχρέωσή τους απέναντι στους συμπολίτες και στους συνανθρώπους τους, να κάνουν τα δύο τεστ την εβδομάδα. Συνεπώς, πλέον επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις», τονίζει ο κ. Σκόδρας.

Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα έστω και αυτήν, την ύστατη, όπως την χαρακτηρίζει ώρα, οι κυρώσεις να λειτουργήσουν παιδευτικά-εκπαιδευτικά, και να επικρατήσει η σύνεση ώστε να εμβολιαστούν όλοι, προκειμένου «να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της, καθώς είμαστε σε ένα χρονικό σημείο όπου ή θα την ξεπεράσουμε ή θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα».

Δήλωση Γ. Σκόδρα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε τεστ


Πάνω από 60 οι ανεμβολίαστοι που αρνούνται τα Rapid Tests

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του GrTimes ως και περισσότερα από 60 άτομα, υπάλληλοι που κανονικά υποχρεούνται να κάνουν είτε μοριακό τεστ (PCR), είτε rapid test δύο φορές την εβδομάδα, ακριβώς επειδή εργάζονται στον κλάδο των μεταφορών, δε συμμορφώνονται με όσα ξεκάθαρα ορίζει η ΚΥΑ που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τώρα πλέον, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να «βράζουν», ο Οργανισμός προχωράει στην επιβολή προστίμων. Και οι καμπάνες που θα πέσουν, είναι τσουχτερές, αφού το πρόστιμο για κάθε εβδομάδα μη συμμόρφωσης, είναι 300 ευρώ.

Κλείσιμο
Υπήρξε εβδομάδα στην οποία οι απείθαρχοι ήταν 65 υπάλληλοι και άλλη, που ήταν 59 άτομα

Το Τμήμα Προσωπικού του Οργανισμού είναι υποχρεωμένο, κάθε ημέρα, να βγάζει την κατάσταση από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, που επικοινωνεί απευθείας με τη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ και ενημερώνει ποιοι είναι υπόχρεοι να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση και εάν έκανα τεστ ή όχι.

Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι οδηγοί και εργαζόμενοι στα συνεργεία, ενώ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη έχει μπει βαθιά στο κόκκινο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, είναι απολύτως σημαντικό όσοι εργάζονται στο χώρο των μεταφορών, να τηρούν με ευλάβεια ό,τι προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό της μετάδοσης του covid19.

Όσοι λοιπόν δεν πειθαρχούν, θα πληρώσουν τα πρόστιμα τα οποία μάλλον θα παρακρατηθούν από το μισθό τους, ενώ από την επιβολή προστίμων, σε περίπτωση ελέγχου, κινδυνεύει και ο ΟΑΣΘ.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι θέσεις των δικαστών και εισαγγελέων για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες

Ποια κατηγορία θα αντιμετωπίσουν όσοι «πέθαναν» τον Ερντογάν στο Twitter

Πρόστιμα σε πάνω από 60 ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που αρνούνται τα rapid tests
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης