Monocle: Διεθνές συνέδριο «Ποιότητας Ζωής» στην Αθήνα από το περιοδικό της διεθνούς ελίτ

Monocle: Διεθνές συνέδριο «Ποιότητας Ζωής» στην Αθήνα από το περιοδικό της διεθνούς ελίτ

Η επιλογή της Αθήνας για τη φιλοξενία του Συνεδρίου επισφραγίζει τη στήριξη προς την Ελλάδα εκ μέρους ενός περιοδικού με πολύ μεγάλη επιρροή παγκοσμίως

athens_nice
Αρχίζει σήμερα επισήμως στην Αθήνα το τριήμερο, διεθνές «Quality of Life Conference» («Συνέδριο για την Ποιότητα της Ζωής»), το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Monocle. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, αφ' ενός διότι το Monocle έχει καθιερωθεί ως ένα μέσον που αναδεικνύει ή και δημιουργεί παγκόσμιες τάσεις σε μια σειρά τομέων περί τη λεγόμενη «καλή ζωή». Αφ' ετέρου, η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας για τη φιλοξενία του Συνεδρίου, επισφραγίζει την ένθερμη προώθηση της Αθήνας και γενικότερα τη στήριξη προς την Ελλάδα εκ μέρους ενός περιοδικού με πολύ μεγάλη επιρροή παγκοσμίως.

Σήμερα το απόγευμα, με κοκτέιλ καλωσορίσματος στην ταράτσα του δημαρχιακού μεγάρου της Αθήνας, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεξιώνεται τη διεύθυνση του Monocle -τον περίφημο ιδρυτή και εκδότη, Tyler Brûlé και τον διευθυντή Andrew Tuck, τους 25 ξένους και Έλληνες ομιλητές, καθώς και εκπροσώπους των ΜΜΕ οι οποίοι θα καλύψουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Την Παρασκευή από νωρίς το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, θα αναπτυχθεί το καθαυτό πρόγραμμα της εκδήλωσης, με ομιλίες, συζητήσεις -έως και δοκιμή επίλεκτων ελληνικών προϊόντων, οινογευσία κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα, στο πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου, το Monocle έχει φροντίσει να δώσει το λόγο σε επιστήμονες όπως ο Στάθης Καλύβας, ο οποίος θα παρουσιάσει το σημερινό πρόσωπο της Αθήνας και θα εξηγήσει γιατί προσφέρει ιδανικές ευκαιρίες για κάθε ανήσυχο πνεύμα, σε όποιο τομέα και εάν δραστηριοποιείται.

Θα ακολουθήσουν πάνελ και συζητήσεις με προσωπικότητες διεθνούς κύρους αλλά και αναγνωρίσιμες στην Ελλάδα όπως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, η διευθύντρια της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, Emma Tucker, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος Thomas Chatterton Williams, ο νευροχειρουργός Dr Philippe Schucht, η επιχειρηματίας μόδας Μαρία Λεμού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) Κατερίνα Γρέγου, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννης, ο συνιδρυτής του διακεκριμένου ελληνικού δημιουργικού γραφείου Beetroot Design Βαγγέλης Λιάκος, η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη σε ρόλο συντονίστριας πάνελ, η ιδρύτρια της εταιρείας ανακύκλωσης θαλασσίων αποβλήτων Σουζάνα Λασκαρίδη, ο ιδρυτής της αλυσίδας The Modernist Hotels Κωστής Καρατζάς κ.α.

Κλείσιμο
Για το Σάββατο είναι προγραμματισμένο πρόγευμα και ξενάγηση των συνέδρων σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος ανά την Αθήνα, αξιοθέατα κ.λπ.

Εκ μέρους του Monocle αναφέρεται ότι το Συνέδριο για την Ποιότητα Ζωής διοργανώνεται στην Αθήνα διότι «η νέα επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε άνθιση, το ίδιο και η καλλιτεχνική ζωή. Οι δύο αυτοί παράγοντες λειτουργούν σαν δέλεαρ, ώστε όσοι Έλληνες μετανάστευσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ταυτόχρονα, η πόλη προσελκύει φιλόδοξους επενδυτές από όλο τον κόσμο. Όλοι αυτοί οι δημιουργικοί 'παίκτες' επενδύουν στη φιλοξενία, το design, την τεχνολογία και το βιομηχανικό τομέα, καθώς η Αθήνα καθιερώνεται σαν η πιο ανοιχτή, ταχύτατα αναπτυσσόμενη προκεχωρημένη εστία στην ανατολική Μεσόγειο. Και είναι το μίγμα αυτού του απίστευτου δυναμικού, του αληθινού ταλέντου και της αναδυόμενης περιφερειακής επιρροής το οποίο θα διερευνήσει το Monocle κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την Ποιότητα της Ζωής, επί τόπου. Μια μεγάλη δόση ηλιοφάνειας, καλού φαγητού και αισιοδοξίας αποτελούν επιπλέον εγγυήσεις ότι η Αθήνα θα είναι μια εξαιρετική οικοδέσποινα. Όπως λέει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, 'αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας'».

Υπενθυμίζεται ότι το Monocle είχε δημιουργήσει παγκοσμίως αίσθηση πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε ανακηρύξει την Ελλάδα σαν «χώρα-σούπερ σταρ στο soft power», εννοώντας ότι η χώρα μας διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, αυξάνοντας την επιρροή της στη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα, τον τουρισμό κ.λπ.



Ειδήσεις σήμερα:

Μείωση της ποινής του ζητάει ο «Κάρλος το Τσακάλι» - Αμετανόητος στο δικαστήριο

Ψυχρό μέτωπο στη χώρα με βροχές και καταιγίδες - Δείτε πού θα είναι σήμερα έντονα τα φαινόμενα

«Μάχη» στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση του ισραηλινού Iron Dome
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης