Μπακογιάννης - Ιμάμογλου στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals (φωτογραφίες)

Μπακογιάννης - Ιμάμογλου στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals (φωτογραφίες)

Στην έκθεση portals φιλοξενούνται 59 καλλιτέχνες από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία - Οι δήμαρχοι της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της πλούσιας έκθεσης από την βοηθό επιμέλειας, Γαλήνη Νότη

24716093
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επισκέφτηκαν την έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals, η οποία φιλοξενείται στο πρώην δημόσιο καπνεργοστάσιο επί της λεωφόρου Λένορμαν 218.

Το κτίριο του καπνεργοστασίου αποδόθηκε στην ολότητά του ως πολιτιστικός χώρος για πρώτη φορά στο κοινό φέτος το καλοκαίρι και είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, με την αφορμή της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Εκ μέρους του ΝΕΟΝ, ο Φάνης Καφαντάρης, υπεύθυνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, καλωσόρισε τους δύο δημάρχους στην έκθεση, σημειώνοντας ότι για τις ανάγκες της έκθεσης Portals «αποκαταστάθηκε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οικοδομικών επισκευών και εγκατάστασης δικτύων, με στόχο ένα σύγχρονο, φιλικό και ασφαλή εκθεσιακό χώρο στο δυτικό κομμάτι του κτιρίου, το οποίο παρέμενε μέχρι και πριν από δύο χρόνια ανενεργό».

24716095


Η χρηματοδότηση για την αναμόρφωση του χώρου έγινε από τον ΝΕΟΝ, για τον οποίο ο κ. Καφαντάρης ανέφερε ότι «ιδρύθηκε το 2013 από τον επιχειρηματία και συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλο και έκτοτε έχει παρουσιάσει εκθέσεις και εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους στην πόλη της Αθήνας, αλλά και αλλού». Οι κ. Μπακογιάννης και Ιμάμογλου, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της πλούσιας έκθεσης από την βοηθό επιμέλειας, Γαλήνη Νότη, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αφορμή για τον τίτλο της έκθεσης ήταν ένα άρθρο της συγγραφέα Arundhati Roy στους Financial Times το 2020, που βλέπει την πανδημία σαν μια πύλη, σαν ένα σημείο μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλο».

Κλείσιμο
24716096


Στην έκθεση portals φιλοξενούνται 59 καλλιτέχνες από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, και 15 νέες αναθέσεις έργων από τον ΝΕΟΝ. Η επιμέλεια είναι της Ελίνας Κουντούρη, διευθύντριας ΝΕΟΝ, και της Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

24716097


Στο κτίριο στεγάζεται επίσης, η βιβλιοθήκη και το αρχείο της Βουλής των Ελλήνων, όπου επίσης έχει πρόσβαση από το κοινό. Μετά την έκθεση Portals, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο, η οποία στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen, το οποίο λειτουργούσε ως εργοστάσιο μεταξιού έως το 1875.

24716098


Η δημοτική πινακοθήκη, εκτός από τη μόνιμη έκθεσή της, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, όπως την έκθεση «δες ΑΠΕΝΑΝΤΙ - Έναν οικισμό στην Κέρο 4.500 χρόνια πριν» με τα αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο, η οποία παρατάθηκε έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Efood: Στους δρόμους οι ντελιβεράδες - Ξεκίνησε η μοτοπορεία

Καιρός: Σύντομη κακοκαιρία από το βράδυ με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στα βόρεια - Ισχυρές βροχές στην Εύβοια

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά στο MyAADE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης