Φωτιά στην Ηλεία: «Έσπασε» το ενιαίο μέτωπο, μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Ηλεία: «Έσπασε» το ενιαίο μέτωπο, μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία - Αντιμετωπίστηκαν το απόγευμα αναζωπυρώσεις σε Νεμούτα, Βίλλια, Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος - Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών σε Νεράιδες, Μηλέες, Αχλαδινή - Πάνω από 90.000 στρέμματα η έκταση που παραδόθηκε στις φλόγες

5355483
Καλύτερη εικονα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία καθώς το απόγευμα Πυροσβεστική και εθελοντές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Συντονιστικό, το ενεργό μέτωπο στην Ηλεία δεν είναι πλέον ενιαίο και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται με τις διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή.

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στο ανατολικό κομμάτι της φωτιάς και ειδικότερα στις κοινότητες Νεράιδες, Μηλέες, Αχλαδινή αλλά και στη Νεμούτα όπου το απόγευμα σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr   οι πυροσβεστικες δυνάμεις επενέβησαν άμεσα για τον έλεγχο της φωτιάς ενώ εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα δημιούργησαν νέες αντιπυρικές ζώνες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αναζωπυρώσεις στη Νεμούτα


1-3-1536x791
3-2-1536x791
4-1536x791__1_

Αναζωπυρώσεις σε Βίλλια, Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος

Κλείσιμο
«Άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βίλλια», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως προσέθεσε, «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς».

Επίσης, είπε ότι «ήταν άμεση η επέμβαση εναέριων μέσων στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος, ώστε να σταματήσουν τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι «σιγοκαίει η φωτιά στις περιοχές Δούκας και Λάσδικα με κατεύθυνση προς Νεράιδα, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επί τόπου».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων θα είναι υπαρκτός και τα επόμενα 24ωρα», προσθέτοντας ότι «αύριο αναμένεται μικρή ενίσχυση των ανέμων».

Πάνω από 90.000 τα καμένα 

Έχει ξεπεράσει τις 90.000 στρέμματα η έκταση που έχει παραδοθεί στις φλόγες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από την οποία έχει καεί το 70% , εκ των οποίων τα μισά είναι δασική έκταση και τα άλλα μισά γεωργική.

Αυτό λένε τα στοιχεία του Δασαρχείου όπου όμως τη Δευτέρα, μέσω του συστήματος «Κοπέρνικος» θα υπάρχει αναλυτική αποτύπωση του χάρτη των εκτάσεων που έχουν καεί, όπως είπε ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: O «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα μετάλλια - Ποιος προηγείται

Φωτεινή Δάρρα: Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 300 σπίτια με ζημιές - «Χάσαμε τις περιουσίες μας» λένε οι κάτοικοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης