Καιρός: Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα για τις πυρκαγιές - Άνεμοι έως 8 μποφόρ

Καιρός: Σήμερα η πιο επικίνδυνη ημέρα για τις πυρκαγιές - Άνεμοι έως 8 μποφόρ

Λίβας και μποφόρ μετατρέπουν το σκηνικό του καιρού σε «εφιάλτη» - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού  από την ΕΜΥ

kairos_fwties
Δυτικός άνεμος λίβας πρόσκαιρα μέχρι και 8 μποφόρ αναμένεται για σήμερα Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα στην Αττική, μετατρέποντας το σκηνικό του καιρού σε «εφιάλτη» στην περίπτωση που η φωτιά στην πρωτεύουσα δεν έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο fecebbok ο λίβας θα είναι πρόσκαιρα ισχυρός:

«Πιο συγκεκριμένα από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 7 το απόγευμα κυρίως στους δήμους Λουτρακίου, Αγίου Θεοδώρου, Μεγαρέων, Μάνδρας, Ειδυλλίας, Τανάγρας, Αχαρνών και Ωρωπού (καθώς και στα υπόλοιπα κυρίως στα ημιορεινά-ορεινά της Αττικής) θα περάσει ένας αρκετά δυνατός Λίβας, ο οποίος πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 6 με 7 και στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8μποφόρ!».

Καιρός Παρασκευή 6 Αυγούστου

Για σήμερα προβλέπεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη λήξη του καύσωνα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και την επικράτηση τοπικών ισχυρών καταιγίδων σε Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στη δυτική και την βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα, στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Αττική

Κλείσιμο
Για την Αττική προβλέπεται για σήμερα αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 5 για σχεδόν όλη η νότια Ελλάδα και κατηγορία 4 για πολλές άλλες περιοχές.

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
-Περιφέρεια Χαλκιδικής, Καβάλας, Θάσου, Έβρου

Ειδήσεις σήμερα:

Νύχτα αγωνίας για τις φωτιές στην Αττική - Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο και οικισμός Ποντίων

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι άνεμοι - Στο «κόκκινο» για πυρκαγιές η μισή Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Νυχτερινή επιχείρηση με πλωτά για απεγκλωβισμό κατοίκων στην Αγία Άννα (Δείτε βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης