Χάθηκαν Γερμανοί που έκαναν πεζοπορία στη Θάσο - Τους έσωσε από τη...Νυρεμβέργη Έλληνας πυροσβέστης

Χάθηκαν Γερμανοί που έκαναν πεζοπορία στη Θάσο - Τους έσωσε από τη...Νυρεμβέργη Έλληνας πυροσβέστης

Ομάδα διάσωσης 50 ατόμων επιχείρησε για τον εντοπισμό τους

thasosfireworkers
«Βοήθεια από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Δώδεκα μέλη ομάδας εθελοντών πυροσβεστών από τη Βαυαρία χάθηκαν στη Θάσο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Σώθηκαν χάρη στη βοήθεια συναδέλφου τους από τη Νυρεμβέργη», γράφει η ιστοσελίδα Spiegel Online με τίτλο «Πυροσβέστης από τη Νυρεμβέργη συμβάλλει σε σωτηρία στην Ελλάδα».

Η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού παρατηρεί: «Οι γερμανοί πυροσβέστες επικοινώνησαν με τα κεντρικά της πυροσβεστικής στη Νυρεμβέργη μέσω της γραμμής βοήθειας, μιας και δύο μέλη της ομάδας είχαν χαθεί για ώρες χωρίς να έχουν μαζί τους αρκετό νερό. Προηγουμένως οι πυροσβέστες επικοινώνησαν με τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης εκτάκτων αναγκών 112, δεν κατάφεραν ωστόσο να συνεννοηθούν λόγω γλώσσας.

Στην κλήση των απελπισμένων πυροσβεστών απάντησε ένας Έλληνας της Νυρεμβέργης, ο οποίος όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είχε ζήσει στη Θάσο και είχε αποθηκευμένο στο κινητό του ακόμα και τον αριθμό κλήσης της Πυροσβεστικής του νησιού. Μέσω GPS εντόπισε τους πυροσβέστες και ειδοποίησε τους συναδέλφους στη Θάσο. Επειδή όμως τα 12 ελικόπτερα της περιοχής είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα για την καταπολέμηση της φωτιάς στο Διόνυσο, ομάδα διάσωσης 50 ατόμων ξεκίνησε με τα πόδια να βρει τους πυροσβέστες που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Μετά από πέντε ώρες εντοπίστηκαν όλοι οι Γερμανοί πυροσβέστες, εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα και επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στο ξενοδοχείο τους. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Νυρεμβέργης ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει από πια ακριβώς πόλη της Βαυαρίας προέρχονταν η ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών».

Πηγή: DW

Ειδήσεις σήμερα: 
Διάρρηξη στο σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη Βούλα, ενώ ήταν μέσα μαζί με την σύζυγό του

Ανησυχία για τα νησιά που «κοκκινίζουν» - Τα κρούσματα και η κάμψη του εμβολιασμού φέρνουν τοπικά lockdown

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καραντίνα στην Τρίπολη και οι πρώτες αντιδράσεις για την προφυλάκισή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης