Θλίψη επικρατεί στους κόλπους της Πυροσβεστικής για τον θάνατο ενός 27χρονου εθελοντή πυροσβέστη μετά από πυρκαγιά στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με το agriniopress.gr o 27χρονος συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς το βράδυ του Σαββάτου σε παραλίμνια περιοχή του Καινούργιου, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ένιωσε αδιαθεσία.
Άμεσα απομακρύνθηκε από τη «μάχη» με τις φλόγες διαβεβαιώνοντας τους συναδέλφους του ότι είναι καλά.
Ωστόσο, η κατάστασή του χειροτέρεψε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε δυστυχώς ο θάνατός του.
Η επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής έχει ως εξής:
Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, ο εθελοντής πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης του Θεοδώρου ετών 27, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.