Η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου μιλάει για το «θαύμα» της ζωής 15 χρόνια μετά τη σπάνια αρρώστια της κόρης της

Η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου μιλάει για το «θαύμα» της ζωής 15 χρόνια μετά τη σπάνια αρρώστια της κόρης της

«Ήταν 5 Μαϊού, μέρα γιορτής του Αγίου Ραφαήλ, όταν μετά από μια πετυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών με βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου στο Παρίσι, το παιδί μου κέρδισε τη ζωή του πίσω»

vlaxoy
Το «θαύμα» της ζωής θα γιορτάσει δεκαπέντε χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας της μονάκριβης κόρης της, η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου, με μια μεγάλη συναυλία στην Κέρκυρα τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο Σύλλογο Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΦΛΟΓΑ».

Η συναυλία θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουλίου στο θέατρο «Ρένας Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, ενώ εκεί θα βρίσκεται για να στηρίξει την μητέρα της και η 23χρονη σήμερα Ραφαέλα απόφοιτος Ψυχολογίας, που είναι το πρώτο κορίτσι στον κόσμο όπου η συγκεκριμένη ιατρική μέθοδος εφαρμόσθηκε με απόλυτη επιτυχία.

bl
βλαχου_2


Κλείσιμο
Όπως αναφέρει συγκινημένη στο protothema.gr η κερκυραία τραγουδίστρια, η κόρη της έπασχε από μια σπάνιας μορφής αναιμίας και χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση:

«Όταν μου ανακοινώθηκε το πόσο σπάνια ήταν η περίπτωση της τρελάθηκα. Έψαξα και έμαθα τα πάντα για την περίπτωση της και καταλήξαμε με τον πρώην σύζυγο μου και την γιατρό του παιδιατρικού Νοσοκομείου των Αθηνών πως το παιδί μας 8ετών τότε έπρεπε να ακολουθήσει μια κατάλληλη θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μεγάλο νοσοκομείο του Παρισιού. Τα έξοδα ασύλληπτα αλλά δεν σκόπευα να κάνω πίσω» αναφέρει η Ιωάννα Βλάχου και συνεχίζει :

«Κάποια στιγμή που ήμασταν στη Γαλλία μου ανακοινώνει ο γιατρός πως θα γίνει η μεταμόσχευση στις 5 Μαϊου ανοίγω το ημερολόγιο να το σημειώσω και βλέπω πως ήταν ημέρα του Αγίου Ραφαήλ, μέρα που γιόρταζε το παιδί μου. Με κοιτάει ο γιατρός και μου λέει «Μήπως θέλεις να αλλάξουμε την ημέρα» και του απαντάω «Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα». Την ημέρα εκείνη δεν την ξεχνάω γιατί είχε φύγει από την Κέρκυρα η μητέρα μου και με πλοία ταξίδεψε μέχρι τον Άγιο Ραφαήλ στη Μυτιλήνη ώστε να ακούμε εμείς στο Παρίσι απευθείας την δοξολογία. Ήμουν σίγουρη πως ο Άγιος ήταν κοντά μας εκείνη την στιγμή...και ήταν τα πάντα λειτούργησαν υπέρ του παιδιού μου».

Η μικρή Ραφαέλα έχοντας στο πλευρό της συνεχώς την μητέρα της χρειάστηκε να παραμείνει στο Παρίσι για τουλάχιστον πέντε χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία της και να κερδίσει την ζωή της πίσω :

«Δεν έχω ξεχάσει τίποτα από τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Τα πάντα είναι μέσα μου, απλά μετά από τόσα χρόνια μαθαίνεις να ζεις μαζί τους και να εκτιμάς τα πάντα στη ζωή. Μας δόθηκε ένα δώρο κι εγώ και το παιδί μου δεν το ξεχνάμε ποτέ. Θεωρώ πως μετά την περιπέτεια αυτή γίναμε καλύτεροι άνθρωποι, είδαμε την ζωή με άλλο μάτι, κοιτάμε τον συνάνθρωπο μας και όπως μπορούμε στεκόμαστε στο πλευρό του. Η ζωή μας έμαθε να ζούμε με χαμόγελο ακόμα και στα δύσκολα. Σήμερα αισθάνομαι συγκινημένη και χαρούμενη γιατί με την βοήθεια του Θεού και των γιατρών δόθηκε στο παιδί μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει. Από τότε το πρώτο που κάνω με το που ξυπνάω είναι να σηκώνω το βλέμμα μου ψηλά και να λέω «ευχαριστώ»».

Εκτός όμως από νικήτρια της ζωής η 23χρονη είχε τις βάσεις για να παλέψει και να τα καταφέρει ακόμα και στο Παρίσι που όταν πήγε για πρώτη φορά δεν γνώριζε ούτε το «καλημέρα» πως λέγεται στα γαλλικά:
«Μόλις με ενημέρωσαν οι γιατροί για την σπάνια περίπτωση που αντιμετώπιζε το παιδί μου σκέφτηκα «Ιωάννα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο θα πνιγείς χωρίς σωσίβιο στον ωκεανό ή θα σωθείς». Ήταν τόσες οι δοκιμασίες εκείνη την εποχή που είχα ανάγκη την βοήθεια του Θεού και όχι τον οίκτο του. Αυτό κατάφερα να το περάσω και στο παιδί μου με αποτέλεσμα σήμερα να αισθάνεται αγωνίστρια και την περιπέτεια εκείνη που βίωσε να την βλέπει σαν παράσημο» εξηγεί η Ιωάννα Βλάχου και προσθέτει :

«Η Ραφαέλα για πέντε χρόνια έζησε σε μια χώρα που δεν ήξερε την γλώσσα και όμως κατάφερε να την μάθει σαν μητρική της. Εκεί πήγε σχολείο, όταν γυρίσαμε ξεκίνησε το Γυμνάσιο, πήρε πτυχία στα Γαλλικά, πέρασε στο Πανεπιστήμιο από τους πρώτους στην Ψυχολογία. Είναι περήφανη για όλα αυτά που έχει καταφέρει μόνη της και χαίρομαι διπλά για εκείνη. Τελείωσε μουσικό σχολείο κι αν και έχει μια καταπληκτική φωνή ,ωστόσο θέλησε να ασχοληθεί με τις σπουδές της στην Ψυχολογία».

Μπορεί η περιπέτεια της υγείας της Ραφαέλας στο Παρίσι να φάνταζε για την μητέρα της «βουνό», ωστόσο τα δύσκολα θα συνεχίζονταν και μετά κατά την επιστροφή τους στην Κέρκυρα, καθώς έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν :

«Το παιδί μου αρρώστησε σε μια εποχή όπου επαγγελματικά θα μπορούσα να είχα χαράξει μια άλλη πορεία αν δεν μας συνέβαινε όλο αυτό. Όμως ακόμα κι έτσι πολλά από τα όνειρα μου ως ερμηνεύτρια κατάφερα να πραγματοποιήσω. Δεν αισθάνομαι αδικημένη ή ριγμένη. Το παιδί μου να είναι καλά και τίποτε άλλο. Όταν γυρίσαμε από το Παρίσι ξεκινήσαμε από το μηδέν, ήμασταν στον πάτο οικονομικά. Δεν είχαμε τίποτα. Εξαιτίας της όλης κατάστασης, με τον πρώην άνδρα μου πουλήσαμε ένα εκπληκτικό πιάνο-μπαρ που είχαμε στήσει εδώ στην Κέρκυρα. Δεν γινόταν διαφορετικά γιατί στο Παρίσι πήγαμε για μια εβδομάδα και μείναμε πέντε χρόνια, έπρεπε να απαλλαγούμε από κάθε έξοδο ώστε να έχουμε χρήματα. Έτσι γυρίσαμε στο μηδέν».

Το όνομα που είχε καταφέρει να δημιουργήσει ως τραγουδίστρια στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, την βοήθησαν ώστε να βρει γρήγορα τα πατήματα της και να κλείσει τις πρώτες συνεργασίες της:

«Ευτυχώς στο Παρίσι κατάφερα να ηχογραφήσω κάποια τραγούδια ένα καινούργιο και άλλα γνωστά με αποτέλεσμα μόλις γυρίσαμε στην Κέρκυρα να ξεκινήσουν σιγά σιγά να μου γίνονται οι πρώτες καλλιτεχνικές προτάσεις από μαγαζιά και ξενοδοχεία που ήθελαν να παρουσιάσω το καλλιτεχνικό μου πρόγραμμα. Παράλληλα βοηθούσα και τους γονείς μου στο δισκάδικο που είχαν εδώ στην πόλη. Ανανέωσα και το μουσικό μου πρόγραμμα κι άρχισα να τραγουδάω σε πέντε γλώσσες, οπερέτες και σιγά σιγά τα κατάφερα. Το παιδί πήγαινε εξαιρετικά με την υγεία του κι εγώ είχα το θάρρος ν αντιμετωπίσω τη νέα μας ζωή. Είχα και όλο το νησί στο πλευρό μου, το οποίο με στήριξε πραγματικά. Τραγουδάω πλέον, όπου με καλούν».

Για την μεγάλη συναυλία το ερχόμενο Σάββατο η ερμηνεύτρια μαζί με τους συνεργάτες της τον στιχουργό Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο και την μουσικό Όλγα Κουτσούκαλη έχουν εμπνευστεί κι ένα τραγούδι με τον τίτλο «Φλόγα»:

«Πιστεύω πως θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη η συναυλία αυτή. Κοντά μας θα είναι η γυναικεία χορωδία «Κορυφώ», η παιδική χορωδία «Αλεγκρία» του ηπειρώτικου συλλόγου Κέρκυρας, η φιλαρμονική Ομόνοια Γαστουρίου, ο μουσικός Γιάννης Μιχαήλ, ο ερμηνευτής Βασίλης Κυνηγόπουλος και η σχολή χορού της Νίκης Γιάννου. Η συναυλία γίνεται σε συνδιοργάνωση με το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και το Επιμελητήριο της πόλης, τη ζυθοποιοία Corfu beer. Την ημέρα εκείνη θα ακουστεί και το τραγούδι που έγραψαν οι συνεργάτες μου για την «Φλόγα» που λέει ο στίχος του «Τα παιδιά με την φλόγα στο στήθος το κρεββάτι τους κάνουν καράβι». Έτσι και το δικό μου το παιδί το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Παρίσι του είχε κάνει το δικό του «καράβι»».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ένας νεκρός σε άγρια συμπλοκή συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας

Καθημερινότητα μετ' εμποδίων για τους ανεμβολίαστους

Υποχωρεί ο καύσωνας, έρχονται βροχές και καταιγίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης