Μύκονος: Συνελήφθη σπείρα Αλβανών «ποντικών» που έκανε 39 διαρρήξεις σε βίλες

Μύκονος: Συνελήφθη σπείρα Αλβανών «ποντικών» που έκανε 39 διαρρήξεις σε βίλες

Η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες σε επτά άτομα - Ανάμεσά τους συνελήφθησαν ο 35χρονος αρχηγός της συμμορίας και ένας 30 χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον  ανακριτή Σύρου για άλλες κλοπές που είχε διαπράξει στo νησί των ανέμων το 2017 - Δείτε φωτογραφίες από τα κλοπιμαία που βρήκε η αστυνομία

mykonos-listes-arthro
Σε περισσότερα από 320.000 ευρώ αποτιμάται η αξία της λείας σε μετρητά και τιμαλφή από τις 39 διαρρήξεις που διέπραξε σε βίλες της Μυκόνου μια σπείρα Αλβανών «ποντικών», που έδρασε χωρισμένη σε δύο υποομάδες από το Νοέμβριο του 2020 υπό την καθοδήγηση ενός 35χρονου!

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου και την περασμένη Πέμπτη, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της Ασφαλείας Αμαρουσίου, συνελήφθησαν στο «νησί των ανέμων» και την Αττική έξι άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 23, 25, 30, 32, 33, 34 και 35 χρόνων. Μεταξύ αυτών είναι ο 35χρονος αρχηγός της σπείρας και ένας 30χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Σύρου για άλλες κλοπές που είχε διαπράξει στη Μύκονο το 2017!

Τα μέλη της σπείρας έδρασαν σε δυο... δόσεις, από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου του 2020 και από τις 28 Μαΐου φέτος ως την περασμένη Τρίτη, παραβιάζοντας βίλες και άλλες κατοικίες των οποίων οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν. Οι δράστες άρπαζαν μετρητά, τιμαλφή, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες, πορτοφόλια και κινητά, τα οποία συγκέντρωναν στα σπίτια όπου διέμεναν και έπειτα τα έστελναν στην πατρίδα τους.

Κατά τις έρευνες στις κατοικίες, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και σε άλλους χώρους βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν για να αποδοθούν στους δικαιούχους, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί για τις επικοινωνίες μεταξύ τους και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ κατασχέθηκε και χρηματικό ποσό που βρέθηκε κρυμμένο πίσω από έναν ψευδότοιχο!

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Mykonos-diarrixeis
Mykonos-diarrixeis4
Mykonos-diarrixeis2
Mykonos-diarrixeis3
Mykonos-diarrixeis6
Mykonos-diarrixeis5
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα: 

Ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια στη Φλόριντα ο 21χρονος ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος

Όλα όσα αλλάζουν από τη νέα σχολική χρονιά - Ποιο και πώς θα είναι το «νέο σχολείο»

Τα προγνωστικά μοντέλα για την επιδημία: Τι βλέπουν οι ειδικοί για τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης