Καιρός: Αποπνικτική ζέστη και αφρικανική σκόνη - Αύριο η κορύφωση του κύματος καύσωνα

Καιρός: Αποπνικτική ζέστη και αφρικανική σκόνη - Αύριο η κορύφωση του κύματος καύσωνα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού - Πού θα χτυπήσει 43 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

kaysonas-kalokairi-athina-arthro
Συνεχίζεται ο καύσωνας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει πάλι και τους 40 με 43 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ και οι ασθενείς άνεμοι εκεί θα εντείνουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα δυσφορίας.

Συγκεκριμένα, αύριο αναμένεται η κορύφωση του κύματος καύσωνα με μέγιστες έως 43 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα, καθώς και έντονο αίσθημα δυσφορίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-41 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς.

Καύσωνας με 42άρια σήμερα και σκόνη από την Αφρική - Νέοι χάρτες και βίντεο

Σε συνθήκες καύσωνα βρίσκεται η χώρα και σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία σήμερα, για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ είναι πολύ πιθανό, οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά να ξεπεράσουν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.


Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και στα νησιωτικά τμήματα, με τις μέγιστες να εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 37 με 38 βαθμούς στο ανατολικό Αιγαίο και στους 38 με 39 βαθμούς στο Ιόνιο.

kairossimera-kausonasmeteoparaskeui

Επισημαίνεται ότι:                                         

- Οι εξασθενημένοι άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν σημαντικά σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

- Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Λόγω των εξασθενημένων ανέμων και της μεγάλης διάρκειας του θερμού κύματος, άνοδο παρουσιάζει η θερμοκρασία και των θαλασσών.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας την Πέμπτη 24/06 όπως υπολογίστηκε από δορυφορικές μετρήσεις.

Στο Αιγαίο καταγράφονται θερμοκρασίες της τάξης των 27-28 βαθμών, τιμές 3-4 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

kairos-kausonas-thermokrasies


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο (26-06-2021) και την Κυριακή (27-06-2021) τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός έστειλε μικρούς και μεγάλους στις παραλίες - Δείτε φωτογραφίες

Τέταρτη μέρα καύσωνα η σημερινή με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υψηλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να περάσουν το πρωινό της Παρασκευής τους σε κάποια ξαπλώστρα της παραλίας, προκειμένου να δροσιστούν.

Μικροί και μεγάλοι από νωρίς το πρωί έσπευσαν να απολαύσουν τις βουτιές τους στη παραλία του Φλοίσβου κι άλλοι είτε να κάνουν την ηλιοθεραπεία τους και τη βόλτα τους.

Κάποιοι είπαν στο protothema.gr ότι είχαν φύγει από το σπίτι έχοντας ετοιμάσει και τα ταπεράκια τους με φαγητό προκειμένου να περάσουν όλη την ημέρα τους με τα παιδιά στη θάλασσα αφού σήμερα ήταν και η τελευταία μέρα των μαθητών στα θρανία.

paralia_kauswnas7
paralia_kauswnas6
paralia_kauswnas5
paralia_kauswnas4
paralia_kauswnas3
paralia_kauswnas2






Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Κατερινόπουλος: Έγινε ταξίδι στην Κρήτη πριν τη δολοφονία

Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ: Μάταια ξοδεύετε τους πόρους των Ελλήνων σε εξοπλισμούς

Νέο ασφαλιστικό: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα αλλάζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης