Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Προστασία ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Τσουκαλάς

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Προστασία ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Τσουκαλάς

Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από θανάσιμη πτώση τουρίστριας στο Ναυάγιο το 2017

tsoukalas_t
Την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Προστασίας, υπέβαλλε ο περιφερειακός σύμβουλος Ζακύνθου, Θοδωρής Τσουκαλάς, διαμαρτυρόμενος για την επικινδυνότητα στο χώρο θέασης του Ναυαγίου και την έλλειψη προστασίας των τουριστών. Μάλιστα, επισυνάπτει βίντεο από τη θανάσιμη πτώση τουρίστριας στο Ναυάγιο το 2017.

Στην επστολή του προς τον Προέδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, που κοινοποιεί και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος της πολιτικής προστασίας, διότι διαμαρτύρομαι και διαφωνώ, για τους παρακάτω λόγους:

Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας (lock down), που έχει επιβληθεί με την απόφαση 36071/6217,14/05 /2021 της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ζακύνθου, στην ορεινή Ζάκυνθο, από τις 6 το απόγευμα έως της τις 6 το πρωί σε δασικούς δρόμους, με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δρόμοι στη Ζάκυνθο είναι κατασκευασμένοι από το δασαρχείο και χαρακτηρίζονται ως «δασικοί», με αυτήν την απόφαση επι της ουσίας, από τις 6 το απόγευμα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σταματά η επιχειρηματική, η κοινωνική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.Πρωτίστως όμως, θίγεται η όποια τουριστική δραστηριότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτή τη περίοδο. Ως κάτοικος της ορεινής Ζακύνθου,ως μέλος της πολιτικής προστασίας και ως περιφερειακός σύμβουλος, δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα θεσμικό όργανο, που από προφανή αδυναμία δεν δύναται να προστατεύσει την περιοχή και επιβάλλει καθολική απαγόρευση.

Μείζον θέμα για εμένα θεωρείται η επικινδυνότητα στο χώρο θέασης του Ναυαγίου και η έλλειψη προστασίας των τουριστών, που εξ αυτού του λόγου έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά θύματα και μάλιστα τουρίστες.

Για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο μετά τον Παρθενώνα στην χώρα μας, η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα. Όπως όλοι γνωρίζουμε την ευθύνη της προστασίας σε αυτό το χώρο, από το 2016 (χάραξη ζώνης αιγιαλού), την έχει το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα σας υπενθυμίζω, ότι το 2016 και 2017 τρεις τουρίστες, στην προσπάθεια τους να φωτογραφηθούν, έπεσαν στο κενό,δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά, ουδείς φρόντισε να προστατεύσει τους επισκέπτες αλλά και το εθνικό τουριστικό προϊόν.

Δυστυχώς 2 χρόνια μετά τις εκλογές, παρόλες τις προσπάθειες των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας για εύρεση λύσης, τίποτα δεν έχει προχωρήσει.

Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας επισυνάψω βίντεο από την πτώση εικοσιδυάχρονης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2017 (το βίντεο έχει σκληρές εικόνες), για να αντιληφθούμε όλοι, ότι τέτοιες εικόνες δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση έχει γίνει από Άγγλο τουρίστα και πρόσφατα αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε ο Θ.  Τσουκαλάς | Βίντεο από πτώση τουρίστριας στο Ναυάγιο το 2017 [11/6/21]


Παρακαλώ πολύ κύριε Πρόεδρε ενεργώντας θεσμικά, να κάνετε ότι είναι εφικτό για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, γεγονός που θα βλάψει σε παγκόσμιο επίπεδο τον τουρισμό της χώρας μας, ο οποίος διάγει ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια μια από τις δυσκολότερες περιόδους του.

Παρακαλώ επίσης τον αξιότιμο Πρωθυπουργό να βάλει στην σκέψη του και την Ζάκυνθο.

Κύριε Μητσοτάκη είστε πλέον η τελευταία μας ελπίδα μετά από σαράντα χρόνια.

Εξ όλων αυτών, δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτόν τον «χορό του θανάτου» και παραιτούμαι».

Ειδήσεις σήμερα 

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι - Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο 

Κορωνοϊός - Ανησυχία για τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη στην Ελλάδα: «Είναι μεταδοτική, μοιάζει με τη βρετανική», λέει ειδικός 

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης