Τάσος Μπερδέσης: «Ήταν ένα παιδί που πίστευε στον Θεό, επισκεπτόταν συχνά το Άγιο Όρος» λέει συνεργάτης του στο protothema.gr

Τάσος Μπερδέσης: «Ήταν ένα παιδί που πίστευε στον Θεό, επισκεπτόταν συχνά το Άγιο Όρος» λέει συνεργάτης του στο protothema.gr

Η κηδεία του πυγμάχου με τις σημαντικές νίκες και τα μετάλλια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μιτόπολης

mperdesis-agio-oros-arthro
Στη Μιτόπολη Αχαΐας σήμερα το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση, ο οποίος χθες το πρωί έπεσε νεκρός στη δολοφονική ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι μέχρι ώρας δράστες λίγο πριν την είσοδό του στο προπονητικό κέντρο «Αίολος» στη Βάρη.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του Γεωργία και τα δυο του αδέλφια που αρνούνται να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την ζωή το καμάρι της οικογένειάς τους. Η κηδεία του πυγμάχου με τις σημαντικές νίκες και τα μετάλλια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μιτόπολης.

Η είδηση της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση έχει σκάσει σαν «βόμβα» στους αθλητικούς και προπονητικούς πυγμαχικούς κύκλους, καθώς ο πυγμάχος υπήρξε από την αρχή της καριέρας τους ένας από τους καλύτερους της γενιάς του, ενώ μέχρι και σήμερα θεωρούνταν δύσκολος αντίπαλος.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους επαγγελματίες του χώρου της πυγμαχίας, που βοήθησαν τον αθλητή πολλές φορές να ανακηρυχθεί νικητής, ο Τάσος Μπερδέσης εκτός από σπουδαίος αθλητής διέθετε κι έναν καλό χαρακτήρα με αρχές και αξίες:

«Δεν υπήρχε καλύτερος πυγμάχος στην Ελλάδα από τον Τάσο. Ήταν ο καλύτερος της γενιάς του. Ήμασταν μαζί αρκετά χρόνια και δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να μιλάω για εκείνον την ώρα που έχει φύγει με τέτοιο τρόπο από την ζωή. Ακούω και διαβάζω διάφορα, ωστόσο η αλήθεια που ξέρω εγώ είναι εντελώς διαφορετική. Ο Τάσος ήταν ένα παιδί που πίστευε στον Θεό, επισκεπτόταν συχνά το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα μοναστήρια. Έκανε νηστείες ακόμα και την περίοδο που προετοιμάζονταν για σημαντικούς αγώνες. Ξαφνικά μαθαίνω πως τον δολοφόνησαν. Κανένας δεν θα συνεργαζόταν αθλητικά μαζί του αν ο Τάσος δεν είχε τις προδιαγραφές. Πέρα από καλός αθλητής πρέπει να είσαι και σωστός άνθρωπος για να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο».

Αθλητική καριέρα

Ο Τάσος Μπερδέσης σε αθλητικό επίπεδο είχε καταφέρει, με την ομάδα του Παναθηναϊκού, τον Δεκέμβρη του 2011 στους Πανελλήνιους Αγώνες Πυγμαχίας στην Α' κατηγορία αντρών και τα 81 κιλά, να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η νίκη που πέτυχε σε αυτή τη διοργάνωση που έγινε στην Καβάλα, απέναντι στον προκάτοχό του και πρώην πρωταθλητή επί τρία συναπτά έτη, τον Μηλιτόπουλο, με 15-8 στα σημεία. Ένα χρυσό μετάλλιο που του άνοιξε τότε τον δρόμο για τον μεγάλο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012!

Αν και ξεκίνησε στα 12 μαθαίνοντας καράτε, η πυγμαχία ήταν εκείνη που τον κέρδισε το 1993.

Κλείσιμο
berdesis2


Από το 1999 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα -75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το Κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας, ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.

Παλικαρίσια μάχη ο Τάσος Μπερδέσης με τον Ρώσο παγκόσμιο Imam Hataev! | ufight.gr


Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2012 στο No Limits 17 στην πατρίδα του την Πάτρα, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε εντυπωσιακά τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί και αήττητο που κρατάει μέχρι και σήμερα, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο. Ο Μπερδέσης θα παρέμενε το Main event του Νο Limits για άλλα τέσσερα events και θα κέρδιζε όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του. Το 2015 θα κερδίσει στο Best Fighter 2015 τον Έντι Παλτατζή με επιβλητική εμφάνιση και θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο! Το 2016 θα ενταχθεί στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και θα αγωνιστεί στην Γερμανία με τον Πολωνό Przemyslaw Pikulik τον οποίο και θα κερδίσει με τρομερό νοκ άουτ! Με αυτή τη νίκη έφτασε το ρεκόρ του στο boxrec, την πυγμαχική βίβλο, στο 5-0.

Ειδήσεις σήμερα 

Αποχώρηση «βόμβα» της Οσάκα από το Roland Garros: Οι επικρίσεις, η μάχη με την κατάθλιψη και οι συγκρίσεις... με τη Μέγκαν!

Θεμιστοκλέους για εμβολιασμό παιδιών: Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι

«Έκρηξη» των προκρατήσεων στην βραχυχρόνια μίσθωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης