Τάσος Μπερδέσης: Ποιος ήταν ο πυγμάχος που εκτέλεσαν στη Βάρη - Οι δίκες, το Survival και η σχέση με πρώην Σταρ Ελλάς

Τάσος Μπερδέσης: Ποιος ήταν ο πυγμάχος που εκτέλεσαν στη Βάρη - Οι δίκες, το Survival και η σχέση με πρώην Σταρ Ελλάς

Το όνομά του απασχολούσε τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2005 - Σε ποιες υποθέσεις είχε πρωταγωνιστήσει - Τι έλεγε ο ίδιος - Η αθλητική του καριέρα

berdesis_tasos_dolofonia_art
Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η άγρια δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση σήμερα το πρωί στη Βάρη, όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22, λίγα λεπτά πριν περάσει την είσοδο του προπονητικού κέντρου Αίολος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες φαίνεται να ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο εναντίον του, με τους αστυνομικούς να αναζητούν τους ενόχους σε υποθέσεις όπου το όνομα του πυγμάχου είχε κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει.

Ο πυγμάχος μπορεί να έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την συμμετοχή στο ελληνικό ριάλιτι επιβίωσης «Survival» και την σχέση του με την Σταρ Ελλάς 2008, Διονυσία Κουκίου, ωστόσο το όνομα του είχε απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα από το 2006. Την εποχή, δηλαδή, που οι διωκτικές αρχές της Πάτρας, έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση, εξάρθρωσαν συμμορία που σκορπούσε τον τρόμο στον κόσμο της νύχτας, πουλώντας προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ανάμεσα στα ονόματα που εμπλέκονταν στην περίφημη υπόθεση των μπράβων της Πάτρας ήταν και το όνομα του Έλληνα πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση.

Survival secrets: Το πρώτο βράδυ στην Κουρούτα

berdesis_koukiou
Κλείσιμο


Από τους 26 κατηγορουμένους αυτής της υπόθεσης μόνο οι πέντε αθωώθηκαν, ανάμεσα σε αυτούς και ο Μπερδέσης. Οι υπόλοιποι 21 τιμωρήθηκαν από πέντε χρόνια έως και ισόβια.

Mini market "ο κυρ Γιάννης" & η καλομαθημένη ήθελε καφέ ενώ οι άλλοι πεινούσαν Survival GR


Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον υπογράφοντα, μετά την αθώωση του, ο πυγμάχος είχε αναφερθεί τόσο στην υπόθεση με τους νονούς της νύχτας της Πάτρας, το διάστημα που ζούσε ως φυγόδικος, όσο και στην παραλίγο δολοφονία Πατρινού επιχειρηματία το 2009, όπου και εκεί κάποιοι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν: «Όταν έγινε το πρώτο δικαστήριο, εγώ δεν ήξερα τι ακριβώς είχε συμβεί, γιατί βρισκόμουν σε αγώνες. Δεν γνώριζα για ποιο λόγο είχα κατηγορηθεί. Ενημερώθηκα όμως τηλεφωνικά για την ποινή που μου είχαν επιβάλει οι δικαστές για τη συμμετοχή μου, είπαν, σε εγκληματική οργάνωση. Τα έχασα, γιατί δεν ήξερα τίποτα και αποφάσισα, ύστερα και από την προτροπή των δικών μου ανθρώπων να κρυφτώ, ώστε να μην μπορεί να με βρει κανείς. Εκεί που ήμουν ένας αθλητής με σημαντικές διακρίσεις κατάφερα να γίνω φυγόδικος, λες και ήμουν εγκληματίας. Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να ζήσω. Ποτέ μου δεν είχα σχέση με τέτοιες καταστάσεις. Το ότι για μικρό χρονικό διάστημα δούλευα σε κάποια μαγαζιά της Πάτρας και είχα και άριστες σχέσεις με τους επιχειρηματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι νονός της νύχτας και ούτε ότι πουλάω προστασία. Κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς μου τους γνώριζα από τα γυμναστήρια ή την πυγμαχία».

berdesis2
Και συνέχιζε: «Εκεί που πήγαιναν όλα καλά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης με τους περιβόητους νονούς της Πάτρας και ο δικηγόρος μου είχε καταφέρει να αποδείξει ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη με όλα αυτά, κάποιοι αποφάσισαν να με μπλέξουν και σε μια νέα περιπέτεια. Με κατηγόρησαν ότι πήγα να σκοτώσω, έπειτα από υπόδειξη φίλου μου επιχειρηματία, έναν νεαρό Πατρινό τη Μεγάλη Τετάρτη του 2009. Εγώ δολοφόνος; Δεν έχω πειράξει ποτέ άνθρωπο. Τότε αποφάσισα να εμφανιστώ στο δικαστήριο που γινόταν με την υπόθεση των νονών. Πήγα την ημέρα της απολογίας μου, όπου οι δικαστές με έκριναν αθώο για την ιστορία αυτή. Παράλληλα, με συνέλαβαν όμως για την απόπειρα δολοφονίας και έτσι έκατσα στη φυλακή μέχρι να προσδιοριστεί το δικαστήριο».

Για τέσσερις μήνες ο πρωταθλητής πυγμαχίας Τάσος Μπερδέσης έμεινε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Σε δικαστήριο που έγινε και με τη βοήθεια του δικηγόρου του, Σάκη Κεχαγιόγλου, καθώς και με τη δήλωση του υποψήφιου θύματος ότι δεν ήταν ο Μπερδέσης αυτός που ήθελε να τον δολοφονήσει, ο σημαντικός Έλληνας πυγμάχος αθωώθηκε: «Το ότι είχα μια διαφορά πριν χρόνια με τον άνθρωπο αυτόν, δεν σημαίνει ότι ήθελα και το κακό του. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο δικαστήριο, ενώ βρισκόταν τραυματισμένος στο νοσοκομείο, κάποιοι τον ανάγκασαν να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δολοφόνου εμένα, κάτι που τελικά την κρίσιμη στιγμή αρνήθηκε, εξηγώντας τα πραγματικά περιστατικά. Τελικά και με αυτό το δικαστήριο όλα πήγαν μια χαρά. Όταν άκουσα την αθωωτική απόφαση των δικαστών, λύγισα και ξέσπασα σε κλάματα. Το να σε κατηγορούν για δολοφόνο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Τώρα που τελείωσαν όλα θέλω να ξεχάσω και να ασχοληθώ με την πυγμαχία».

again_berdesis_me_stasr_ellas


Αθλητική καριέρα

Ο Τάσος Μπερδέσης σε αθλητικό επίπεδο είχε καταφέρει, με την ομάδα του Παναθηναϊκού, τον Δεκέμβρη του 2011 στους Πανελλήνιους Αγώνες Πυγμαχίας στην Α' κατηγορία αντρών και τα 81 κιλά, να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η νίκη που πέτυχε σε αυτή τη διοργάνωση που έγινε στην Καβάλα, απέναντι στον προκάτοχό του και πρώην πρωταθλητή επί τρία συναπτά έτη, τον Μηλιτόπουλο, με 15-8 στα σημεία. Ένα χρυσό μετάλλιο που του άνοιξε τότε τον δρόμο για τον μεγάλο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012!

Αν και ξεκίνησε στα 12 μαθαίνοντας καράτε, η πυγμαχία ήταν εκείνη που τον κέρδισε το 1993.

Από το 1999 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα -75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το Κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας, ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.

Παλικαρίσια μάχη ο Τάσος Μπερδέσης με τον Ρώσο παγκόσμιο Imam Hataev! | ufight.gr


Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2012 στο No Limits 17 στην πατρίδα του την Πάτρα, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε εντυπωσιακά τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί και αήττητο που κρατάει μέχρι και σήμερα, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο.

The Battle 11 - EFL:  T.Berdesis vs Andrej Tolstihs


Ο Μπερδέσης θα παρέμενε το Main event του Νο Limits για άλλα τέσσερα events και θα κέρδιζε όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του. Το 2015 θα κερδίσει στο Best Fighter 2015 τον Έντι Παλτατζή με επιβλητική εμφάνιση και θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο! Το 2016 θα ενταχθεί στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και θα αγωνιστεί στην Γερμανία με τον Πολωνό Przemyslaw Pikulik τον οποίο και θα κερδίσει με τρομερό νοκ άουτ! Με αυτή τη νίκη έφτασε το ρεκόρ του στο boxrec, την πυγμαχική βίβλο, στο 5-0.

boxing


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Επιχείρηση «Eλευθερία» - Γιατί δεν θα εμβολιαστούν από τώρα τα παιδιά

Ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά για τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Survivor: Το μεγάλο δώρο του Ηλία, το... γύρισμα της μπιφτέκας και η «σκούπα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης