Τροιζηνία: Αύριο η κηδεία του δικηγόρου που δολοφονήθηκε – Τι δηλώνει ο αδερφός του στο protothema.gr

Τροιζηνία: Αύριο η κηδεία του δικηγόρου που δολοφονήθηκε – Τι δηλώνει ο αδερφός του στο protothema.gr

Ο 58χρονος δικηγόρος εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα της Κυριακής από έναν φίλο του - «Θα κάνω ότι μπορώ για να διευκολυνθεί το έργο των αρχών», λέει ο αδελφός του

Peripoliko_2
Βαρύ είναι το πένθος στην οικογένεια του δικηγόρου Λ. Π. που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Τροιζηνία την Κυριακή. Αύριο συγγενείς και φίλοι στον Γαλατά αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον αδερφό του, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πρώτος και βασικός στόχος της οικογένειας είναι να βρεθεί και να συλληφθεί ο δράστης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και πρέπει να διευκολύνθει. Θέλουμε να βρεθεί ο δράστης. Αυτό είναι το πλέον ευνόητο. Αυτό είναι ένα ηθικό χρέος που υπάρχει απέναντι στη μνήμη», είπε στο protothema.gr ο αδερφός του και συνέχισε: «Θα κάνω ότι μπορώ για να διευκολυνθεί το έργο των αρχών. Από εκεί και πέρα αυτό είναι πολύ σημαντικό πρέπει να είμαστε φειδωλοί».

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 58χρονος δικηγόρος εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα της Κυριακής από έναν φίλο του, ο οποίος ανησύχησε καθώς δεν απαντούσε στις κλήσεις του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο δικηγόρος έφερε ένα τραύμα στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε πως το θύμα έφερε τραύμα από «νήσσον και θλών όργανο» στο κεφάλι και είχε ένα πλευρό σπασμένο- που πιθανότατα προκλήθηκε κατά την πτώση του.

Το θύμα βρισκόταν στο σπίτι του, στον πρώτο όροφο διόροφης οικίας και στο ισόγειο ζούσε η μητέρα του που πάσχει από άνοια. Όπως έλεγαν από την πρώτη στιγμή πληροφορίες, το σπίτι δεν είχε παραβιασθεί, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος δικηγόρος γνώριζε τον άνθρωπο που τον δολοφόνησε. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο δράστης να μπήκε με κάποιο αντικλείδι στο σπίτι του θύματος.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας και εξετάζουν προσεκτικά αν είχε δεχτεί απειλές. Μάλιστα δεν αποκλείεται το σενάριο ο δράστης, να αιφνιδίασε στον ύπνο του τον 58χρονο δικηγόρο, καθώς διαπιστώθηκε από την νεκροτομή πίεση και κάκωση στην σπονδυλική στήλη του θύματος, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πως ο δράστης ίσως έβαλε το γόνατο του στην πλάτη του άτυχου δικηγόρου τη στιγμή που κοιμόταν και αφού τον ακινητοποίησε, στην συνέχεια του κατάφερε το χτύπημα πιθανότατα με κάποιο γεωργικό εργαλείο, στην κροταφική χώρα.

Ποιος ήταν ο 58χρονος δικηγόρος

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα τελευταία χρόνια ο 58χρονος, χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα στην περιοχή της Τροιζηνίας, μιας και είχε αρχίσει να αναλαμβάνει υποθέσεις σε τοπικό επίπεδο, αφήνοντας ουσιαστικά το γραφείο του στην Αθήνα. Όμως σύμφωνα με τους συγγενείς και φίλους ταξίδευε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα για να διευθετεί εκκρεμείς υποθέσεις του γραφείου του. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο φαίνεται πως είχε πάει στην Τροιζηνία, αλλά κανείς δεν γνώριζε πως είχε φύγει από την Αθήνα, για τον τόπο καταγωγής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη ζητήσει άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών ώστε να δουν τις τελευταίες επαφές του άτυχου δικηγόρου. Ταυτόχρονα αναμένεται να γίνει εξονυχιστική έρευνα των υποθέσεων που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Τροιζηνία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του SMS για μετακίνηση - Σήμερα ή την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Φουρθιώτης και οι δύο συνεργοί του

Χάρι - Μέγκαν: Οργή καλλιτεχνών για τη συμφωνία των 25 εκατ. με το Spotify
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης