Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για τα επεισόδια στην Καμάρα

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για τα επεισόδια στην Καμάρα

«Ομάδα 150 ατόμων κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

5261104
Ένα 30χρονος συνελήφθη κατά τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της πορείας, ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, «πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας 150 περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις».

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.



Κλείσιμο
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 11.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 8.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).

Την 13.10 ώρα περίπου, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, όπου ενώθηκαν με ομάδα 350 περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξωθεν του κτηρίου που στεγάζεται το Τμήμα Θεάτρου, στην οδό Εγνατία, και από κοινού συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών Τσιμισκή, Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατία.

5261108

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας 150 περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι κινούμενοι επί της οδού Εγνατία (μέτωπο προς τα δυτικά) συνέχισαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποίησαν αναγκαία χρήση δακρυγόνων.

Πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής μία σύλληψη».

5261101
5261083
5261073
5261087
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης