Διχάζουν και τους αστυνομικούς οι εικόνες της Νέας Σμύρνης: «Δεν είχε δουλειά η ΔΙΑΣ εκεί» - «Δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε»

Διχάζουν και τους αστυνομικούς οι εικόνες της Νέας Σμύρνης: «Δεν είχε δουλειά η ΔΙΑΣ εκεί» - «Δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε»

dfh
Ντροπιαστικές χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, τις εικόνες που έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε πολίτη.

Ο κ. Κρικέτος, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι δεν ξέρει τι προηγήθηκε, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν με ενδιαφέρει». «Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε με νόημα.

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κρικέτος σημείωσε ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Τέλος, υποστήριξε, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση το παιδί τους».

Κλείσιμο


Μαυροειδάκος (ΘΕΜΑ 104,6): Κακώς βρέθηκε η ΔΙΑΣ στην πλατεία

“Η ομάδα ΔΙΑΣ δεν είχε καμιά δουλειά να είναι εκεί, δεν είναι για να επιβάλλει μέτρα κατά του κορωνοϊού” είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος για τα επεισόδια χθες το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη.


Ειδικότερα για το περιστατικό με το νεαρό που είναι στο έδαφος ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε τι είχε κάνει πριν». «Όταν αντιστέκεται κάποιος πρέπει να τον ακινητοποιήσεις» αυτό προσπαθούν είπε ο κ. Μαυροειδάκος, τονίζοντας ότι η χρήση του γκλοπ δεν είναι παράνομη. 

«Σαν εικόνα δεν είναι η καλύτερη», είπε ο κ. Μαυροειδάκος επισημαίνοντας ότι είναι το ηπιότερο μέτρο για να τον αντιμετωπίσει όταν αντιστέκεται και πάει να φύγει. Η εικόνα είναι μισή, δεν είναι ολόκληρα τα βίντεο για το τι έχει γίνει, τόνισε.

«Πέσαμε στην παγίδα αυτών των 30 ατόμων που φώναζαν συνθήματα που λένε αντιεξουσιαστές», συμπλήρωσε ο γγ των Ειδικών Φρουρών. «Θα υπάρξουν και βίντεο που θα δείξουν από την αρχή τι έχει γίνει. Εάν υπερέβη τη νόμιμη αστυνομική βία υπάρχει ΕΔΕ και θα αποδειχθεί», κατέληξε.

Μπαλάσκας: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και όχι πολίτες

Από τη δική του πλευρά, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε ότι «οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανένα», τόνισε ωστόσο ότι αυτό που βλέπουμε είναι «το τελικό στάδιο» υπονοώντας ότι δεν γνωρίζουμε τι προηγήθηκε του περιστατικού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος «με διαταγή της υπηρεσίας στάλθηκαν μονάδες σε πολλές πλατείες και όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη, όπου εντοπίστηκε πρόβλημα συνωστισμού. Στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου προπηλάκισαν τους αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν». Ο κ. Μπαλάσκας επέμεινε στη θέση του παρά τις αντιρρήσεις των δημοσιογράφων με βάση το ρεπορτάζ και υπογράμμισε ότι «στο 401 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι αστυνομικοί και όχι πολίτες».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rte0qoewld-se)

Ειδήσεις σήμερα: 

Το βίντεο από το βράδυ που η Μέγκαν Μαρκλ σκέφτηκε να αυτοκτονήσει

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε στα 33 της η Έλλη Διβάνη του γνωστού ομίλου ξενοδοχείων

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης