Νικολάου: Στην περίπτωση Κουφοντίνα ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο

Νικολάου: Στην περίπτωση Κουφοντίνα ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο

Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής τόνισε ότι «δεν μπορεί ο κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του»

nikolaou
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η στοχοποίησή της χθες στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, γίνεται μέσα στο πλαίσιο του πανικού του να καλύψει τις αντιδράσεις για τα στελέχη του κόμματος που προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας.

Όπως είπε στη συνέχεια στην περίπτωση του Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%. Χθες η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημά του για διακοπή της έκτισης της ποινής του, ενώ σύντομα θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και για τα άλλα αιτήματα του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9p92pc2r8tl-se)

Εξήγησε δε ότι το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί και απαντώντας στο ερώτημα γιατί άλλο καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους εκεί, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις τι επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.

Η κυρία Νικολάου εμφανίστηκε κατηγορηματική λέγοντας ότι «δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας.

Κλείσιμο
Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ερωτηθείς για την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα ότι με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.

Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρει η νέα μήνυση κατά Λιγνάδη - «Με κακοποίησε όταν ήμουν λιπόθυμος και με απείλησε»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Ανυποχώρητοι η Μέγκαν και ο Χάρι παρά το κλίμα... σύρραξης που δημιούργησε η συνέντευξη στην Όπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης