Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για «πλιάτσικο» - Πελώνη: Δεν βρήκε ούτε λέξη για τις δηλώσεις Δρίτσα

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για «πλιάτσικο» - Πελώνη: Δεν βρήκε ούτε λέξη για τις δηλώσεις Δρίτσα

Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Δεν βγήκε λέξη από τα χείλη του για τον Κουφοντίνα. Μάλλον έχει καταλάβει τη ζημιά που κάνει το θέμα στο κόμμα του. Όμως, το πικρό ποτήρι θα το πιει μέχρι τέλους, γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που δημιουργούν αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο με πανό υπέρ της 17Ν»

tsipras_sto_vima_tis_voulis
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στη Βουλή ο κ. Αλέξης Τσίπρας, καταγράφοντας παράλληλα την εκτίμησή του ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει εκλογικό αιφνιδιασμό.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «τα έχει κάνει θάλασσα» στο μέτωπο της πανδημίας, κατήγγειλε «σκανδαλώδεις» -όπως τις χαρακτήρισε- απευθείας αναθέσεις υπουργείων, ενώ με αφορμή παραβιάσεις της σειράς εμβολιασμών, κατηγόρησε το σύνολο των κομματικών στελεχών της ΝΔ για ανήθικη νοοτροπία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπουργική τροπολογία που δίνει παράταση στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, για να αναρωτηθεί εάν η ρύθμιση σχετίζεται με εκλογικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου «να αποφύγετε το τσουνάμι που έρχεται».

Απαντώντας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία με επιτυχέστερο τρόπο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και προσέθεσε: «Αυτό δεν είναι επιτυχία μόνο της κυβέρνησης, αλλά συλλογική εθνική επιτυχία, που όσο και να θέλει ο κ. Τσίπρας να την ακυρώσει, δεν θα μπορέσει».

Αναφορικά με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, υπογράμμισε: «Πέντε χρόνια πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας, γιατί δεν τα κατεδάφιζε; Γιατί είστε υποκριτές και ψεύτες. Αν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις, να μας το πείτε για να επανεξετάσουμε την τροπολογία».

Ενώ επισήμανε: «Δεν βγήκε λέξη από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα για τον Κουφοντίνα. Μάλλον έχει καταλάβει τη ζημιά που κάνει το θέμα στο κόμμα του. Όμως, το πικρό ποτήρι θα το πιει μέχρι τέλους, γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που δημιουργούν αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο με πανό υπέρ της 17Ν και με αίτημα να μετονομαστεί η πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Δημήτρη Κουφοντίνα».

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε για την πανδημία πως «όλοι έχουμε κουραστεί. Οι πολίτες έχουν κουραστεί. Όμως, είμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος του εφιάλτη. Λίγες εβδομάδες υπομονή και όλα θα πάνε καλύτερα».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας σχολίασε αρχικά πως «μέχρι πριν από μια εβδομάδα οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έδιναν την εντύπωση ότι σε λίγο ανοίγουμε και σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη. Τα νοσοκομεία είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι ήταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της κρίσης. Διαπιστώνουμε ότι η συνολική διαχείριση είναι μια μεγάλη αποτυχία. Δεν μου αρέσει να ανεβαίνω στο βήμα και να επισημαίνω και καταγγέλλω τα κακώς κείμενα. Πόσο καιρό φωνάζουμε -έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας- ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι οι επιστήμονες να έχουν σοβαρές μελέτες και έρευνες, για να μπορούν να κρίνουν πώς θα παρέμβουν. Πρέπει να συνταγογραφήσετε τα τεστ. Πόσο κοστίζει; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάρετε μέτρα για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Τι πρέπει να γίνει για να λάβετε μέτρα σε εργασιακούς χώρους; Τι άλλο έπρεπε να κάνουμε και να προτείνουμε, για να συνειδητοποιήσετε ότι έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυση και η προετοιμασία του ΕΣΥ;».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τόνισε «έρχεται πολύ δύσκολο 20ήμερο. Έστω και τώρα προχωρήστε σε επίταξη ιδιωτικών κλινών. Καλέστε ιδιώτες ιατρούς. Εμείς λέμε «ναι» στο εμβόλιο, αλλά αυτό αργεί γιατί τα έχει κάνει θάλασσα η ΕΕ. Τι θα κάνουμε μέχρι τότε; Θα αφήσουμε τον κόσμο να πεθάνει; Γιατί δεν προχωρούμε σε αγορά θεραπειών;».

«Αυτά δεν είναι έξυπνα μέτρα»

Επίσης, ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε και τους νέους περιορισμούς, λέγοντας: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε το περιβόητο γλέντι στην Ικαρία με τις τσαμπούνες και τα 30 άτομα σε ένα μπαλκόνι ξεσηκώθηκε από την κοινωνία αντίδραση. Απάντησε ο κ. Οικονόμου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και είπε ψέματα. Είπε ότι δεν υπήρχε διάταξη που να ρυθμίζει το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Και τώρα ζητάτε από τον κάθε πολίτη να αποδείξει αν λέει αλήθεια ότι δεν έχει απομακρυνθεί περισσότερα από δύο χιλιόμετρα, για να πάει σούπερ μάρκετ; Αυτά είναι τα έξυπνα μέτρα; Όλα τα άλλα πριν ήταν χαζομάρες; Δεν λέτε αλήθεια στον λαό και δεν μπορείτε να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει την τοποθέτηση υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής «ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης ότι είναι κοινή μάχη αυτή που πρέπει να δώσουμε. Το αμφισβήτησε ο κ. Μητσοτάκης», για να προσθέσει: «Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την ευθύνη ολοσχερώς και κατ' αποκλειστικότητα. Αποδείξτε την και δώστε λύσεις όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Φθάσαμε στους πάνω από 6.000 νεκρούς. Κάθε νεκρός που θα μπορούσε να σωθεί και δεν σώζεται, έχει αξία και πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη».

Σε άλλο σημείο, δε, κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει και από άλλες χώρες εμβόλια. «Κάποιες γειτονικές χώρες έχουν δυνατότητα μεγαλύτερου ρυθμού εμβολίων. Γιατί; Γιατί εδώ έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ότι γεωπολιτικοί λόγοι δεν μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε αλλού εμβόλιο» είπε.

Πέραν αυτών, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία για να κάνει «πλιάτσικο».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να κάνει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα» είπε χαρακτηριστικά για να εστιάσει στην συνέχεια στην γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε αρκετές συμβάσεις απευθείας αναθέσεων, οι οποίες όπως είπε δείχνουν ότι τα έργα έλαβαν επιχειρήσεις που είτε συστάθηκαν λίγες ημέρες πριν την ανάληψη του έργου είτε έχουν άσχετο αντικείμενο.

Κλείσιμο
Τέλος, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για την παραβίαση της σειράς εμβολιασμών από κομματικά στελέχη της ΝΔ, λέγοντας: «Όταν πηγαίνουν στελέχη του κόμματός σας και παίρνουν τη σειρά από παιδάκια με αναπηρία αποκαλύπτεται η νοοτροπία σας. Ο λαός τα βλέπει αυτά».

Απάντηση Πελώνη σε Τσίπρα

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή. Αντ΄ αυτού, επέλεξε να στοχοποιήσει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής -«αυτή την κυρία», όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα, Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει το νόμο. Όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του. Στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση.

Επιμένοντας στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία που κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Τσίπρας τώρα ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς. Επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία. Τον ενοχλεί, άραγε, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Για τις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας ετοιμάζεται το ΕΣΥ μετά τα 2.700 κρούσματα

Γιατί ο Κουφοντίνας πήρε δικηγόρο και τον Σοφό - Μαίνεται η κόντρα για την απεργία πείνας

Ξεκινά ο επανυπολογισμός και για τους παλαιούς συνταξιούχους
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης