Μέγκαν και Χάρι: Ανυποχώρητοι παρά το κλίμα... σύρραξης που δημιούργησε η συνέντευξη στην Όπρα

Μέγκαν και Χάρι: Ανυποχώρητοι παρά το κλίμα... σύρραξης που δημιούργησε η συνέντευξη στην Όπρα

Αρνούνται να «παγώσουν» την αποκαλυπτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, αν και ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά - 1 εκατ. λίρες πλήρωσε το βρετανικό κανάλι ITV για να εξασφαλίσει την συνέντευξη - «βόμβα»  - Θα προβληθεί σε 64 χώρες

megan
Δεν λέει να κοπάσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του παλατιού και των Σάσεξ, μετά την ανακοίνωση του CBS πριν μερικές ημέρες για την συνέντευξη - «βόμβα» που το λαμπερό ζευγάρι παραχώρησε πριν ένα μήνα στη φίλη του Όπρα Γουίνφρεϊ και αναμένεται να προβληθεί το βράδυ της Κυριακής από το αμερικανικό δίκτυο.

Όμως, δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο κατηγορούν τους Σάσεξ για ασέβεια προς τον 99χρονο παππού του Χάρι, πρίγκιπα Φίλιππο, που την Τετάρτη υπεβλήθη σε επιτυχή επέμβαση στην καρδιά στο νοσοκομείο Άγιος Βαρθολομαίος του Λονδίνου, όπου θα παραμείνει για παρακολούθηση αρκετές ημέρες. Ο υπέργηρος βασιλικός σύζυγος μεταφέρθηκε στο εξειδικευμένο για καρδιολογικά προβλήματα νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας την περασμένη Δευτέρα μετά από παραμονή 14 ημερών στο νοσοκομείο King Edward. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το παλάτι, η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο δούκας του Εδιμβούργου αφορούσε προϋπάρχον καρδιολογικό πρόβλημα.

Η απόφαση του Βρετανού γαλαζοαίματου και της Αμερικανίδας συζύγου του να μην «παγώσουν» την αποκαλυπτική συνέντευξη τους για όσο διάστημα ο πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκεται στο νοσοκομείο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εναντίον των Σάσεξ όχι μόνο από φίλους της μοναρχίας στη Γηραιά Αλβιόνα και βασιλικούς συντάκτες αλλά ακόμα και από Βρετανούς βουλευτές. Ο Μπομπ Μπλάκμαν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών, δήλωσε στη Daily Mail: «Η αλήθεια είναι πως νομίζω ότι η συνέντευξη δεν είναι καθόλου αρμόζουσα (στη χρονική στιγμή). Όσο λιγότερο μιλούν αυτοί τόσο το καλύτερο, δείχνουν ασέβεια στην κατάσταση της υγείας του δούκα του Εδιμβούργου. Αλλά το να δίνουν μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα μεταδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εκείνος βρίσκεται στο νοσοκομείο - ευτυχώς φαίνεται πως είχε μια επιτυχή επέμβαση - τους έχουν συμβουλεύσει λάθος, για να το θέσω ήπια. Καμιά από αυτές τις βασιλικές συνεντεύξεις δεν είχαν καλή κατάληξη... και δεν βλέπω πως αυτή θα πάει καλύτερα».

Προφανώς, ο Συντηρητικός βουλευτής αναφέρεται στην συνέντευξη που είχε δώσει η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995 στην εκπομπή Panorama του BBC. Η περίφημη φράση της πριγκίπισσας «είμαστε τρεις σε αυτό τον γάμο» δημιούργησε αναστάτωση στο παλάτι και η μονάρχης ζήτησε από τον Κάρολο και την Νταϊάνα να επισπεύσουν την διαδικασία του διαζυγίου τους.


Η Μέγκαν κατηγορεί την βασιλική οικογένεια πως «διαιωνίζει ψεύδη» για εκείνη και τον Χάρι


Πηγή από το περιβάλλον του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ επιβεβαίωσε πως η συνέντευξη θα μεταδοθεί κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο, καθώς το κανάλι παίρνει τις αποφάσεις και το CBS δεν προτίθεται να την αναβάλλει και να χάσει εκατομμύρια δολάρια από τις διαφημίσεις. Η εκρηκτική συνέντευξη των Σάσεξ στην δημοφιλή Αμερικανίδα δημοσιογράφο Όπρα Γουίνφρεϊ αναμένεται, εκτός από τις ΗΠΑ, όπου θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής, να προβληθεί ακόμα σε 64 χώρες μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Βρετανοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Χάρι και την πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits να αποκαλύπτουν τα πάντα για την ζωή στο παλάτι, τις πιέσεις από το ασφυκτικό βασιλικό πρωτόκολλο και βέβαια, τους λόγους που οδήγησαν το ζευγάρι να παραιτηθεί από τα επίσημα καθήκοντά του και να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Το βρετανικό κανάλι ITV αγόρασε τα δικαιώματα της πολυαναμενόμενης συνέντευξης έναντι 1 εκατ. λιρών και θα την προβάλλει την προσεχή Δευτέρα. Την Πέμπτη το ITV έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ από την συνέντευξη των Σάσεξ στο οποίο η Μέγκαν Μαρκλ ακούγεται να λέει πως δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή ενώ η βασιλική οικογένεια «διαιωνίζει ψεύδη» για εκείνη και τον πρίγκιπα Χάρι.

Η βασίλισσα περνά στην αντεπίθεση - Μερικές ώρες πριν την συνέντευξη απευθύνει διάγγελμα για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

Κλείσιμο
Αλλά και το παλάτι δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην «βόμβα» που θα ρίξουν την Κυριακή ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου και η σύζυγός του. Καθώς την Κυριακή 7 Μαρτίου γιορτάζεται η Ημέρα της Κοινοπολιτείας η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει διάγγελμα μόλις μερικές ώρες πριν την μετάδοση της συνέντευξης. Το διάγγελμα θα αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα μεταδοθεί στη Βρετανία από το BBC και σε όλο τον κόσμο από το κανάλι του BBC στο YouTube. Στο ίδιο πρόγραμμα εκτός από την βασίλισσα θα συμμετάσχουν ο πρίγκιπας Κάρολος, η δούκισσα της Κορνουάλλης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και η νύφη της βασίλισσας, Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ.

Στον πόλεμο του Μπάκιγχαμ με τους Σάσεξ οι θαυμαστές της μοναρχίας στη Γηραιά Αλβιόνα και όχι μόνο, παίρνουν μέρος και διχάζονται στο Twitter. Οι υποστηρικτές της 94χρονης βασίλισσας με το hashtag #TeamQueen επιτίθενται στους οπαδούς του Χάρι της Μέγκαν, οι οποίοι εμφανίζονται με τα hashtag #TeamMeghan και #SussexSquad.

Το παλάτι ανακοίνωσε την διενέργεια έρευνας για το bullying της Μέγκαν σε εργαζόμενους

Τροφή στην έριδα μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων έδωσε και η ανακοίνωση του παλατιού πως θα διενεργηθεί έρευνα μετά το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου για bullying της Μέγκαν κατά εργαζομένων στο παλάτι του Κένσινγκτον. Στην έρευνα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις «υπό καθεστώς μυστικότητας» για την εμπειρία τους από την συνεργασία με την σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι πρώην και νυν εργαζόμενοι του παλατιού. Σύμφωνα με τους Times η Μέγκαν Μαρκλ ανάγκασε έναν εργαζόμενο σε παραίτηση ενώ ένας άλλος ξέσπασε σε κλάματα, προτού αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εργασία του. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της πρώην ηθοποιού δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση η Μέγκαν δεν έκανε bullying σε μέλη του προσωπικού.


Ειδήσεις σήμερα

Νέος μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ο 24ος στην περιοχή μετά τα μεσάνυχτα

Κίνα: Πάνω από το 6% του ΑΕΠ ο στόχος για το 2021-Αύξηση στρατιωτικού προϋπολογισμού

Πανδημία-Ουκρανία: Στο «κόκκινο» η χώρα, δεν αποκλείεται νέο εθνικό lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης