Πάτρα: Έτοιμη για να υποδεχθεί τον πρώτo της ασθενή η καρδιοχειρουργική κλινική

Πάτρα: Έτοιμη για να υποδεχθεί τον πρώτo της ασθενή η καρδιοχειρουργική κλινική

Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

klinikis
Τον Οκτώβριο του 2019 μία 52χρονη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που κατέρρευσε λόγω καρδιακού επεισοδίου, ενώ βρισκόταν στην Ηλεία, και κατέληξε κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, έφερε στο προσκήνιο το θέμα που απασχολουσε ήδη από το 2017 όλη την Πελοπόννησο, τη μη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας.

Δεκαέξι μήνες αργότερα, και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας -ενεργειες που δυσκόλεψε και καθυστέρησε αλλά δεν εμπόδισε η πολύμηνη πρωτόγνωρη πανδημία κορωνοιου- το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πελοποννήσου είναι έτοιμο να παρουσιάσει την καρδιοχειρουργική κλινική.

Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα παρουσία του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, και παρά το μελανό φόντο της επιδημίας και του "απαγορευτικού" στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας αλλά και την επιβάρυνση στο πανεπιστημιακό όπως και στα άλλα νοσοκομεία της περιοχής, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η συνέπεια και η συνέχεια της ηγεσίας του υπουργείου ως προς τη δέσμευση της να επαναλειτουργήσει η καρδιοχειρουργική κλινική και να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιφέρειας.

Την κλινική θα διευθύνει ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, Νίκος Χαροκόπου, ο οποίος επέστρεψε πριν από περίπου ένα χρόνο από τη Βρετανία στην Ελλάδα με στόχο να προσφέρει στους Έλληνες υπηρεσίας υγείας εντός του ΕΣΥ.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτούνταν για να λειτουργήσει πλήρως η κλινική, ενώ ξεκίνησαν και διαδικασίες για την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ένα μεγάλο στοίχημα η επαναλειτουργία της κλινικής. Για τον εκ Χίου ορμώμενο επιστήμονα είναι "η μεγαλύτερη πρόκληση στη φάση της επαγγελματικής μου ωρίμανσης!" όπως είχε πει τον Ιανουάριο του 2020, μιλώντας στο ΘΕΜΑ. "Ο αγώνας είναι τεράστιος εξ ορισμού – είμαι έτοιμος να αναλάβω όλα τα ρίσκα" δήλωνε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κόκκινος» συναγερμός για τις ΜΕΘ: Στο 90% η πληρότητα στην Αττική που «βράζει» με 878 κρούσματα

Ενδιαφέρον από 60 πλούσιους για φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα

Στο Αιγαίο ο στόλος – Υπό επιτήρηση η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης