Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στο Αιγαίο - Νέα ψυχρή εισβολή από την Κυριακή

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στο Αιγαίο - Νέα ψυχρή εισβολή από την Κυριακή

Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός - Δείτε χάρτες

kairos_anemoi_bofor_loutraki_eurokinissi
Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια και μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.

Κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας οι ισχυρότατοι άνεμοι  που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Xιόνια αναμένονται Κυριακή και Δευτέρα στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πτώση της θερμοκρασίας 8 με 10 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.  

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Γενικά αίθριος καιρός τις επόμενες ημέρες με παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ανατολικά
-Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με πτώση από την Κυριακή
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τα 7 με 8 μποφόρ

Κλείσιμο


kairos_pempti_meteo


Ο συνδυασμός των χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στη Νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 25/2 στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 έως 8 μποφόρ, ενώ νότια της Κρήτης θα φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι κατά κύριο λόγο ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.
kairos_meteo_anemoi_xartis_kairos_simera




Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

kairos_paraskeui


Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.


Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
kairos_savvato


Καιρός Κυριακή

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.
kairos_kiriaki



Καιρός Δευτέρα

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

kairos_deutera_emy

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κόκκινος» συναγερμός για τις ΜΕΘ: Στο 90% η πληρότητα στην Αττική που «βράζει» με 878 κρούσματα

Ενδιαφέρον από 60 πλούσιους για φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα

Στο Αιγαίο ο στόλος – Υπό επιτήρηση η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης