Καιρός: Κακοκαιρία από την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε χάρτες και βίντεο

Καιρός: Κακοκαιρία από την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε χάρτες και βίντεο

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με το που θα υποδεχθούμε τον μήνα Μάρτιο - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

vroxi-synnefia-kataigides-kairos-arthro
Ανοιξιάτικος θα συνεχιστεί ο καιρός αυτήν την εβδομάδα, αν εξαιρέσουμε λίγες βροχές αύριο στα νότια  κυρίως, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, αν και αυτός ο τύπος καιρού ευνοεί τις θερμοκρασιακές αναστροφές που σημαίνει ότι τη νύχτα και το πρωί θα κάνει αρκετό κρύο, ενώ εκεί που δε θα επιδρά ο βοριάς (δυτικά και βόρεια) θα έχουμε και ομίχλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί της Τετάρτης 24/02, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Τρίπολη με -4,4 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.
kairos_pagetos_meteo





Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν ωστόσο, χθες το μεσημέρι, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας στους 23,2 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο χειμώνας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη, μιας και τα καιρικά μοντέλα επιμένουν για ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαρτίου με τρία πιθανά σενάρια, που θα εξαρτηθούν από το πώς θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες και που θα δημιουργηθεί το βαρομετρικό χαμηλό, όπως εξηγεί η μετεωρολόγος Πάττυ  Σπηλιωτοπούλου.

Κλείσιμο
Τα σενάρια αυτά είναι:

1) Χιόνια ακόμη και πεδινές περιοχές και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα βόρεια με ισχυρό παγετό.

2) Νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και πολλές και έντονες βροχές και εξασθενημένο κρύο με μικρή σχετικά διάρκεια.

3) Ξηρό κρύο με σύντομη διάρκεια, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα. Μέχρι στιγμής, τα δύο πρώτα είναι πιο πιθανά, κάτι που θα φανεί όμως καλύτερα όσο πλησιάζουμε…

ΣΗΜΕΡΑ

Ηλιοφάνεια, βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα, βοριάδες στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης ηλιοφάνεια, βοριάδες 4-6 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
kairos_thermokrasies_tetarti


ΑΥΡΙΟ

Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στη Β. Κρήτη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και στα νότια τοπικά και τα 9 μποφόρ με σταδιακή όμως εξασθένηση από το απόγευμα και θα πέσει η θερμοκρασία στα ανατολικά κατά 2 με 4 βαθμούς.
kairos_pempti_emy_thermokrasies


Την Παρασκευή όμως ξαναφτιάχνει ο καιρός, εξασθενούν περαιτέρω από το μεσημέρι και οι βοριάδες και ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία. Από τη νύχτα του Σαββάτου όμως και κυρίως το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα ο καιρός χαλάει ξανά, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά, Σποράδες, Εύβοια και Β. Κρήτη, ξανά ισχυρούς βοριάδες 7-8 μποφόρ και αισθητή πτώση θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.

Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται το έντονο «κύμα» κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα στις 6 Μαρτίου
kakokairia_martis
Η χώρα μας στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες για μια νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με όσα είχε προβλέψει από την προηγούμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι μαρτυρίες των θυμάτων, το στρώμα στο πάτωμα και ο «δικηγόρος που δεν αναλαμβάνει παιδεραστές»

Το πέναλτι του Ερντογάν με... τερματοφύλακα βουλευτή του - Απέφυγε να το αποκρούσει

Βίντεο καταγράφει τον Τούρκο Αϊσάλ και την έγκυο γυναίκα του λίγο πριν «την σπρώξει από γκρεμό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης