Εξαδάκτυλος: Δεν υπάρχει αντένδειξη για τον εμβολιασμό όσων έχουν αυτοάνοσα

Εξαδάκτυλος: Δεν υπάρχει αντένδειξη για τον εμβολιασμό όσων έχουν αυτοάνοσα

 Αναφορικά με το lockdown, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μια παράταση

eksadaktulos1
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, σύμφωνα με τις οποίες η παράλυση στα κάτω άκρα που εμφάνισε 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου συνιστά παρενέργεια του εμβολιασμού της.

Σχολιάζοντας το γεγογνός, ο πρόδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε τα εξής: «θα πρέπει να περιμένουμε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων που θα μιλήσουν με στοιχεία και θα δούμε αν είναι το 1 στα 500 χιλιάδες σπάνιας περίπτωσης που έχουμε υπεραντίδραση στο εμβόλιο ή κάτι διαφορετικό. Η χρησιμότητα του εμβολίου είναι δεδομένη και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι περιστατικά που παρουσιάζονται γύρω από τον εμβολιασμό σχετίζονται με αυτόν».

«Δεν υπάρχει αντένδειξη για τον εμβολιασμό των ανθρώπων που έχουν αυτοάνοσα νοσήματα, θα πρέπει μαζί με τον γιατρό τους που γνωρίζει την κατάσταση της υγείας τους, θα πρέπει να εμβολιαστούν κι αυτοί όταν έρθει η σειρά τους», διευκρίνισε.

Αναφορικά με τη χρήση διπλής μάσκας τόνισε: «Το πρώτο αναγκαίο μέτρο είναι να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας και να είναι η μάσκα επαρκής. Πρέπει να προσέχει και το πώς πλένει, σιδερώνει την υφασμάτινη μάσκα. Να κάνουμε αυτά τα απλούστερα πράγματα και μετά θα δούμε αν θα πάμε σε μια σύσταση για διπλή μάσκα ή άλλου τύπου μάσκα».

Κλείσιμο
Στάθηκε, δε, στον τρόπο που χρησιμοποιεί κανείς την προστατευτική μάσκα, ειδικά στην περίπτωση που είναι υφασμάτινη.

Ερωτηθείς για τη διάρκεια του γενικευμένου lockdown στην Αττική ανέφερε: «Ενδεχομένως να χρειαστεί μια παράταση, αλλά είναι σημαντικό να δούμε στο αρχικό διάστημα τους αριθμούς να τιθασεύονται. Στο lockdown του Νοεμβρίου που είχε χρονική καθυστέρηση, από τις 16/11 που έφτασε στο επίπεδο που είναι τα μέτρα σήμερα στις 14/12 είχαμε την πρώτη χαλάρωση των μέτρων».

Ειδήσεις σήμερα 

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Μήδεια» μπαίνει η χώρα - Σφοδρές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες, στα λευκά και η Αττική 

Κίνηση στους δρόμους: Αύξηση 100% την πρώτη μέρα του lockdown στην Αττική συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2020 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο Σύνταγμα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης