Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Σύμμαχος» του ιού το άνοιγμα της αγοράς

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Σύμμαχος» του ιού το άνοιγμα της αγοράς

«Δεν είμαστε η "πρώτη γραμμή", αλλά η "τελευταία γραμμή" άμυνας πριν τον θάνατο» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου

click_away_2
Για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού, το άνοιγμα της αγοράς, αλλά και το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος πανδημίας, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Πνευμονολόγος και Διευθυντής Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Αναφερόμενος στην εισαγγελική έρευνα για το δεύτερο κύμα που έχει ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «ο Εισαγγελέας δεν θα φέρει πίσω τις ανθρώπινες ζωές».

Όπως είπε σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» παίρνει μια ανάσα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα πλέον να διατεθούν 12 κρεβάτια ΜΕΘ για άλλα περιστατικά.

Για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είπε ότι τα λύματα είναι στο «πράσινο», δηλαδή στα επίπεδα Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως «οι γιορτές δεν μας επηρέασαν πολύ όπως φαίνεται».

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς είναι «σύμμαχος του ιού» υπογράμμισε και τόνισε ότι είπε ότι θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά.

Κλείσιμο
Μιλώντας για τις δυσκολίες στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας, είπε πως «εφιαλτική στιγμή για εμάς είναι να βρούμε κρεβάτια εντατικής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην ζήσουμε τρίτο κύμα κορωνοϊού, ενώ αναφερόμενος στους γιατρούς των νοσοκομείο είπε ότι «δεν είμαστε η “πρώτη γραμμή”, αλλά η “τελευταία γραμμή” άμυνας πριν τον θάνατο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανησυχία για την Αττική και την αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 35-54 ετών

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έφτασε με χιόνια στη βόρεια Ελλάδα - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει σήμερα

Ηλίας Μόσιαλος: Καλά νέα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης