«Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Μπορεί η κοινωνία να θέλει να μπει στους κανονικούς της ρυθμούς, από την άλλη πλευρά όμως, πλήθος επιστημονικών δεδομένων δείχνουν ότι ο κορωνοΐόςδεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Το τρίτο κύμα είναι σίγουρο και μάλιστα σε συνθήκες που το ευνοούν. Οι επόμενοι δύο – τρεις μήνες είναι πάρα πολύ κρίσιμοι για την εξέλιξη της πανδημίας» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.
«Η πανδημία έθεσε σε αμφισβήτηση πολλές βεβαιότητες που είχαμε και κλόνισε πολλές αντιλήψεις. Οι γιατροί ένιωσαν για πρώτη φορά ότι δουλεύουν θέτοντας σε κίνδυνο τη δουλειά τους. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούν και να εμποδίσουν την πανδημία να ολοκληρώσει την καταστροφική της πορεία στο τρίτο κύμα. Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο μπορούμε να ελέγξουμε τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος και όχι κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι» συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος ενώ τόνισε πως το υγειονομικό μας σύστημα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν οριζόντια μέτρα.
«Το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς θα πρέπει να εξετάζεται σε άμεση συνάρτηση με τα επίπεδα ιικού φορτίου. Τα δεδομένα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούνται, καθώς η οποιαδήποτε κίνηση που διευκολύνει την υπερμετάδοση μπορεί να αποβεί ολέθρια στην εξέλιξη του τρίτου κύματος» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.
Ταυτόχρονα ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε μιλώντας για το εμβόλιο πως είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε για να καταπολεμήσουμε την πανδημία και να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους, τους οποίους καθησύχασε πως δεν πρέπει να φοβούνται να εμβολιαστούν.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.