Κορωνοϊός - Χατζηχριστοδούλου (ΘΕΜΑ 104,6): Το σύστημα δεν αντέχει νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Χατζηχριστοδούλου (ΘΕΜΑ 104,6): Το σύστημα δεν αντέχει νέα κρούσματα

Ωστόσο, επισήμανε ότι στις περιοχές της Θεσσαλίας κυρίως, ενώ υπάρχει μια μικρή μείωση, ξαφνικά βλέπουμε να ξεφεύγει η κατάσταση

krousmata23
Μικρή μείωση των περιστατικών καταγράφεται σύμφωνα με τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογιας Πανεπιστημιο Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, επισήμανε ότι στις περιοχές της Θεσσαλίας κυρίως, ενώ υπάρχει μια μικρή μείωση ξαφνικά βλέπουμε να ξεφεύγει η κατάσταση. «Θέλει μεγάλη προσοχή», επισήμανε.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ήταν επιφυλακτικός και στο άνοιγμα των Εκκλησιών λέγοντας ότι πρέπει να γίνει προσεκτικά το άνοιγμα τους. «Πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί και η βοήθεια των ιερέων.

Παράλληλα, τόνισε πώς «το σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όριά του», λέγοντας ότι γιατροί και νοσηλευτές έχουν κουραστεί ενώ υπάρχει και μειωμένο προσωπικό καθώς αρκετοί έχουν νοσήσει. «Το σύστημα δεν αντέχει νέα κρούσματα», υπογράμμισε.

«Η υγεία στηρίζεται στο εμβόλιο», τόνισε ο καθηγητής, λέγοντας ότι ακόμα και την καλύτερη θεραπεία να είχαμε στα χέρια μας, το εμβόλιο είναι πολύτιμο. Απαντώντας σε κάποιες επιφυλάξεις που εκφράζει μια μερίδα πολιτών, τόνισε οτι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθώς η τεχνολογία προχωράει. «Είναι μεν γρήγορη η διαδικασία, αλλά είναι άλλες οι τεχνολογικές δυνατότητες του σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν πρέπει παράλληλα να ξεκινήσει η συζήτηση για την ανοσία της αγέλης καθώς απέχουμε αρκετά και δεν πρέπει να επηρεάζεται ο κόσμος, σημείωσε. Όπως είπε, αυτή θα επιτευχθεί σε περίπου 6-7 μήνες και αναλόγως την ποσότητα των εμβολίων και πώς θα διανεμηθούν αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι ευπαθείς ομάδες, υπογράμμισε.

Τέλος, για τις γιορτές τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να κάνει κάθε οικογένεια μόνη της. Ωστόσο, αν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός να είναι με λίγα άτομα. «Αν χαλαρώσουμε τα Χριστούγεννα, θα το πληρώσουμε μετά», κατέληξε.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξαν τα κέντρα περιποίησης νυχιών - «Βροχή»... οι click away παραγγελίες στα παιχνιδάδικα

Μετά το click away έρχεται το drive through στα εμπορικά κέντρα: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Τι ισχύει με τις 770.000 νέες κλήσεις του Δήμου Αθηναίων – Πότε και πώς θα σταλούν στους πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης