Τι ισχύει με τις 770.000 νέες κλήσεις του Δήμου Αθηναίων – Πότε και πώς θα σταλούν στους πολίτες

Τι ισχύει με τις 770.000 νέες κλήσεις του Δήμου Αθηναίων – Πότε και πώς θα σταλούν στους πολίτες

«Δεν ισχύουν όσα γράφονται», αναφέρουν στελέχη του Δήμου στο protothema.gr – Η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα γίνει στα επόμενα 3-4,5 χρόνια και όχι εν μέσω πανδημίας

dimotiki-astynomia-40
Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκύψει μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Δήμο Αθηναίων να στέλνει δεύτερο κύμα ειδοποιητηρίων, 770.000 αυτήν την φορά, για εξόφληση κλήσεων, μετά και τα 100.000 του προηγούμενου διαστήματος.

Στελέχη του Δήμου μιλώντας στο protothema.gr διαψεύδουν τα περί «αποστολών εν μέσω πανδημίας».

Η κριτική που ασκείται στον Δήμο είναι πως εν μέσω πανδημίας αποφασίζει να στείλει στους πολίτες κλήσεις που αφορούν παλαιότερα έτη με αποτέλεσμα οι αποδέκτες να μην μπορούν καν να διαπιστώσουν πότε και εάν προέβησαν σε αυτές τις παραβάσεις. Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μετά από τις 100.000 ετεροχρονισμένες κλήσεις που ήρθαν στα σπίτια των συμπολιτών μας τον Νοέμβριο για παραβάσεις που αφορούσαν μέχρι και τα έτη 2015 – 2016, ο Δήμος Αθηναίων σύμφωνα με δημοσίευμα σε σημερινή εφημερίδα θα στείλει με ιδιωτική εταιρεία courier άλλες 770.000 κλήσεις».

Τονίζει δε ότι: «Είναι άξιο απορίας πώς ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει αυτή τη χρονική συγκυρία που η νέα οικονομική κρίση βρίσκεται anteportas και ο κόσμος της αγοράς, έχοντας πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, προσπαθεί χωρίς καμία στήριξη να ανασάνει την περίοδο των Χριστουγέννων, να τιμωρεί καταχρηστικά τους πολίτες του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτος Χατζηγιαννάκης:

«Να μην τονώσει την Χριστουγεννιάτικη αγορά της Αθήνας επιθυμεί όπως φαίνεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης με τις νέες 770.000 κλήσεις που αναμένεται να στείλει στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Μετά από τις 100.000 ετεροχρονισμένες κλήσεις που ήρθαν στα σπίτια των συμπολιτών μας τον Νοέμβριο για παραβάσεις που αφορούσαν μέχρι και τα έτη 2015 – 2016, ο Δήμος Αθηναίων σύμφωνα με δημοσίευμα σε σημερινή εφημερίδα θα στείλει με ιδιωτική εταιρεία courier άλλες 770.000 κλήσεις.

Οι ετεροχρονισμένες κλήσεις έχουν δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων που έχει φτάσει στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών, η οποία δικαιολογημένα κάνει λόγο για παραβίαση των αρχών διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Είναι άξιο απορίας πώς ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει αυτή τη χρονική συγκυρία που η νέα οικονομική κρίση βρίσκεται anteportas και ο κόσμος της αγοράς, έχοντας πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, προσπαθεί χωρίς καμία στήριξη να ανασάνει την περίοδο των Χριστουγέννων, να τιμωρεί καταχρηστικά τους πολίτες του. Τα ποσά για τις φιέστες, τους μεγάλους περιπάτους και τους χρυσοποίκιλτους στολισμούς δεν φαίνεται να βγαίνουν για την παράταξη του BadenBaden που δεν έχει επίγνωση του τί συμβαίνει στη Αθήνα.

Γι' αυτό τον λόγο η παράταξη «Αθήνα ψηλά» του κ. Μπακογιάννη καλό θα ήταν να κατέβει από εκεί ψηλά που βρίσκεται στις γειτονιές και τις αγορές της Αθήνας και να στηρίξει τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά».

Τι λένε από τον Δήμο Αθηναίων

Πηγές του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο, μιλώντας στο protothema.gr παρουσιάζουν μία διαφορετική εικόνα. Όπως τονίζουν «δεν πρόκειται να σταλούν το επόμενο διάστημα 770.000 κλήσεις όπως τονίζεται σε δημοσιεύματα». «Δεν ισχύουν όσα γράφονται», αναφέρουν.

Όπως εξηγούν στελέχη του Δήμου: «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχει ανατεθεί, μέσω διαγωνισμού, σε ιδιωτική εταιρεία να αναλάβει την αποστολή ειδοποιητηρίων που αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ εντός του Δήμου, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άλλες, μέσα στα επόμενα 3 έως 4,5 χρόνια. Δηλαδή μιλάμε για 770.000 ειδοποιητήρια σε βάθος τριετίας με την σύμβαση να επιδέχεται επέκτασης για ακόμη 1,5 χρόνο».

Χαρακτηριστικό είναι, όπως λένε, πάντως, τα στελέχη του Δήμου ότι στην οικονομική επιτροπή από την οποία πέρασε το εν λόγω θέμα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την διαδικασία, αποφεύγοντας να καταψηφίσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Ληστεία σε σπίτι στο Χαλάνδρι: Εφιαλτικές στιγμές για οικογένεια

Σε Άραβα κροίσο ακίνητο-φιλέτο κάτω από την Ακρόπολη

Αγνώριστος ο Τζεφ Μπρίτζες: Δίνει μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης