Eπιστροφή Σώρρα στο προσκήνιο με περιοδείες σε όλη τη χώρα

Eπιστροφή Σώρρα στο προσκήνιο με περιοδείες σε όλη τη χώρα

Εκτός φυλακής, πλέον,  βάζει άμεσα μπροστά τα σχέδια του - Ποιες είναι οι σκέψεις του για το μέλλον του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις»

SORRAS_2
Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο Αρτέμης Σώρρας ετοίμαζε τη νέα του ζωή. Είχε μεταφερθεί στις Φυλακές Χαλκίδας και γνώριζε ότι τα Χριστούγεννα θα τα γιόρταζε στο σπίτι του στην Καλλιθέα. Για περισσότερο από δύο χρόνια ζούσε έγκλειστος στην ΣΤ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια συνυπήρχαν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι επώνυμοι των μεγάλων σκανδάλων.

19684302
Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας ενώ οδηγείται τον Ιούνιο του 2018 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει στον ανακριτή.


Έχοντας αθωωθεί στα έξι από τα επτά αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε και περιμένοντας το Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου, ο Σώρρας καταστρώνει την καινούρια του πραγματικότητα και τη δυναμική του επάνοδο. Άλλωστε, το Εφετείο λίγη σημασία έχει αφού έχει ήδη εκτίσει την ποινή του για μια καταδίκη έξι ετών που αφορά απόπειρα απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Με απλά λόγια, ο 54χρονος καταδικάστηκε γιατί υποστήριζε ότι πήρε από τον Μπαράκ Ομπάμα 2,7 τρισ. δολάρια καθώς πούλησε στις ΗΠΑ διαστημική τεχνολογία (!) και προθυμοποιήθηκε να χορηγήσει δάνειο 600 δισ. στο Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 0,5% για 100 χρόνια προκειμένου να διαγραφεί το χρέος.

O Αρτέμης Σώρρας, αφού μείνει για ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι του προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, στη συνέχεια προτίθεται να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα για να αναστήσει το κόμμα του.

Αν και κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η Ελλήνων Συνέλευσις, το κόμμα που έφτιαξε το 2015, το βέβαιο είναι ότι έχει ακόμα φανατικούς υποστηρικτές και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και πριν από μερικές εβδομάδες εμφανίζονταν άτομα που προθυμοποιούνταν να μπουν μέσα στη φυλακή για να βγει έξω ο αρχηγός τους.

Κλείσιμο
19683121
Εκατοντάδες οπαδοί του Σώρρα τον στήριζαν όλο αυτό το διάστημα της δικαστικής του περιπέτειας, πολλοί δε ζήτησαν να πάρουν την θέση του στις φυλακές και να εκτίσουν την ποινή του αντ΄αυτού.


Η νέα ζωή του Αρτέμη
Όταν τον Ιούνιο του 2018 περνούσε το κατώφλι των Φυλακών Κορυδαλλού έχοντας ζήσει τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο ως καταζητούμενος, ο Αρτέμης Σώρρας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τόσο σύντομα θα ήταν και πάλι ελεύθερος. Ολο αυτό το διάστημα, όπως λένε οι πληροφορίες, αποτύπωνε σε λευκές κόλλες χαρτί αναλύσεις, σημειώσεις, σκόρπιες σκέψεις που ευελπιστεί ότι κάποτε θα γίνουν βιβλίο, ενώ είχε στενές επαφές με τους πιστούς και φανατικούς συνεργάτες του που, όπως και αυτός, πίστευαν σε υπερβολές και αλλόκοτες θεωρίες συνωμοσίας. Το κόμμα του, η Ελλήνων Συνέλευσις, το οποίο στις εκλογές του 2019 τόσο για τις εθνικές όσο και για την Ευρωβουλή έλαβαν 0,25% και 0,5%, έδειχνε να είναι κυριολεκτικά υπό διάλυση. Γραφεία άδειασαν, πολλοί από τους ένθερμους υποστηρικτές του άλλαξαν ρότα, όμως για τον ίδιο φαίνεται πως στη νέα του ζωή το κόμμα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο αποφυλακιστήριό του δεν υπάρχει κάποιος όρος που να του απαγορεύει να ανεβάζει στα social media τις ακραίες σουρεαλιστικές θεωρίες του, καθώς το μόνο που είναι υποχρεωμένος να κάνει είναι να εμφανίζεται δύο φορές στο Α.Τ. της περιοχής του

Άλλωστε ο Σώρρας δεν φαίνεται να έχει κάποια επαγγελματική δραστηριότητα και συνεπώς η πολιτική του καριέρα, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μέσω του Ελλήνων Συνέλευσις, μοιάζει μονόδρομος. Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν θα κινείται και πάλι στο μοτίβο των υπερβολών και συνωμοσιών με διαστημικές τεχνολογίες, ξένες κυβερνήσεις και τρισεκατομμύρια δολάρια ή θα ασχοληθεί με πιο γήινες, απλές καθημερινές καταστάσεις. Ουσιαστικά, στο αποφυλακιστήριό του δεν υπάρχει κάποιος όρος που να του απαγορεύει να ανεβάζει στα social media τις ακραίες σουρεαλιστικές θεωρίες του, καθώς το μόνο που είναι υποχρεωμένος να κάνει είναι να εμφανίζεται δύο φορές στο Α.Τ. της περιοχής του και φυσικά να μη φύγει από τη χώρα.

4486222
Η αρχαιολαγνεία βασικό στοιχείο του πολιτικού μορφώματος του Σώρρα.


Το κόμμα του «Ελλήνων Συνέλευσις» φαίνεται πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη νέα του ζωή παρά το γεγονός ότι τα γραφεία άδειασαν και πολλοί από τους ένθερμους υποστηρικτές του άλλαξαν ρότα.


Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αρτέμης Σώρρας, αφού μείνει για ένα χρονικό διάστημα στο σπίτι του προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, στη συνέχεια προτίθεται να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα για να αναστήσει το κόμμα του. Ισως, λένε, κομβικό κομμάτι της περιοδείας να είναι και ο COVID-19, καθώς φέρεται να έχει αναπτύξει μια δική του θεωρία για τον θανατηφόρο ιό. Βασικό του όπλο στον αγώνα που ξεκινά θα είναι τα social media, όπου μέσα από προφίλ κυρίως στο Facebook αλλά και από κανάλι στο YouTube θα εκθέτει τις απόψεις του και θα έρχεται σε επαφή με τους υποστηρικτές του στην προσπάθεια να πείσει για νέα του σχέδια.

chirdaris-1024x768
Ο δικηγόρος του Σώρρα, Βασίλης Χειρδάρης.


Η νομική άποψη
Ο δικηγόρος του Σώρρα, Βασίλης Χειρδάρης, επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ» ότι «ο κ. Σώρρας κατηγορείτο για επτά σοβαρά αδικήματα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Αθωώθηκε για τα έξι από αυτά και καταδικάστηκε μόνο για ένα κακούργημα, της απόπειρας απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτιμώ ότι το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών που θα εκδικάσει την έφεσή του τέλη Ιανουαρίου 2021 θα διαπιστώσει με ευχέρεια ότι δεν υφίσταται τέτοιο αδίκημα και θα τον απαλλάξει και από αυτή την κατηγορία. Η δίωξη κατά του κ. Σώρρα περιείχε στοιχεία νομικής υπερβολής, που δεν ήταν αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία, και παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας, του προσήκοντος μέτρου και ίσως και της λογικής».


Δείτε εδώ την επεισοδιακή συνέντευξη Σώρρα στον Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha:













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης