«Κυνηγημένος» δηλώνει ο Σώρρας: Με καταδιώκει η ίδια η χώρα μου!

«Κυνηγημένος» δηλώνει ο Σώρρας: Με καταδιώκει η ίδια η χώρα μου!

«Έχω όλες τις αποδείξεις για τα 600 δισ. ευρώ. Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν» σημείωσε - Κρίθηκε προφυλακιστέος

artemis
Κυνηγημένος από την ίδια του τη χώρα δήλωσε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος το μεσημέρι κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για της φυλακές Κορυδαλλού.

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως έχει «όλες τις αποδείξεις» για τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ που ισχυρίζεται ότι διαθέτει σε ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής. «Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν», προσέθεσε.

Σημείωσε δε πως ο πολιτικός φορέας που έχει ιδρύσει, γνωστή ως «Ελλήνων Συνέλευσις», «εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων» και ο ίδιος δεν είναι δυνατόν να ταυτιστεί με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Με καταδιώκει, με κυνηγάει η ίδια η χώρα μου. Ίδρυσα έναν πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων και δεν μπορώ να ταυτιστώ με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης. Έχω όλες τις αποδείξεις για τα 600 δισ. ευρώ. Τα εξώδικα τα κάνουν ελεύθερα οι πολίτες. Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν».

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Κλείσιμο
Ο Σώρρας κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς είναι ύποπτος φυγής με δεδομένο ότι ήταν φυγόποινος και φυγόδικος επί 15 μήνες και με την προφυλάκισή του κλείνει η δικογραφία για τη δράση της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις. Πλέον θα κριθεί αν θα παραπεμφθούν και ποιοι σε δίκη.

Σύμφωνα με πληφορίες ο Αρτέμης Σώρρας αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι είναι έωλο. Μάλιστα προτίθεται να ζητήσει την άρση της προφυλάκισης του με προσφυγή που προτίθεται να καταθέσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο στο επόμενο πενθήμερο.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει για τον ίδιο και επτά ακόμα άτομα κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Εξω από το κτίριο 10 του δικαστικού συγκροτήματος όπου απολογήθηκε βρέθηκαν περίπου 10 υποστηρικτές του, στους οποίους φώναξε «στα χέρια σας όλα τώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης