Αρτέμης Σώρρας: Ο γιος του Απόλλωνα, τα 600 δισ. και η τεχνολογία που πούλησε στον Ομπάμα

Αρτέμης Σώρρας: Ο γιος του Απόλλωνα, τα 600 δισ. και η τεχνολογία που πούλησε στον Ομπάμα

Η διαδρομή του ανθρώπου που εμφανίστηκε σαν κομήτης υποσχόμενος να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας και οι οπαδοί του πίστευαν ότι ήρθε από έναν άλλο κόσμο - Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους την Παρασκευή

swrras
Ο χρόνος δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Είναι λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '80, για την ακρίβεια το σωτήριον έτος 1987 που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χορτάσει από αυξήσεις.
Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και οι μύες του μέσα από φίλμ σαν το «Κόναν ο Βάρβαρος» έχουν φέρει το bodybuilding στη μόδα και κάπου στην Πελοπόνησσο ένας 21χρονος κοντός νεαρός ονειρεύεται να «χτίσει»  ένα τέτοιο κορμί.
Στον Αρτέμη Σώρρα λείπει το ύψος αλλά όχι η θέληση και στον διαγωνισμό «Bodybuilding-Mr Πελοπόννησος εμφανίζεται στην μόνη κατηγορία που θα μπορούσε: την Junior!
Υπό τους ήχους του «You can leave your hat on» ο νεαρός επιδεικνύει την σωματοδομή του και χειροκροτείται, ενώ ισοψηφεί στην πρώτη θέση με άλλον έναν διαγωνιζόμενο.
Τριάντα χρόνια μετά ο πάλαι ποτέ νεαρός είναι ένας 54χρονος γνωστός σε όλο το πανελλήνιο εδώ και μια δεκαετία ως ο άνθρωπος που θα έσβηνε το χρέος της Ελλάδας, ο οποίος αποφυλακίσθηκε χθες το μεσημέρι.
Ο άνθρωπος που ενέσκηψε σαν κομήτης στην δημόσια ζωή θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την δίκη του τον ερχόμενο Γενάρη και κάποιοι στην Πάτρα θυμήθηκαν τον Αρτέμη τον μαντρά, που διατηρούσε μια μάντρα με  μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Κλείσιμο
Αυτή ήταν η αρχή της επαγγελματικής του διαδρομής, η οποία στην συνέχεια περιελάμβανε έναν παιδότοπο τον οποίο λειτουργούσε μαζί με την σύζυγό του Βάϊα.
Το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ μέχρι το 2012, όταν ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε-δεν ήταν κι ο πρώτος-σαν ο σωτήρας της Ελλάδας.
Υποστηρίζει ότι μπορεί να πληρώσει άμεσα με ομόλογα αξίας 200.000.000.000 ευρώ  το εθνικλό χρέος, βρίσκει βήμα και αρχίζει να μιλάει.
Αποκαλύπτει ότι η προσωπική του περιουσία ξεπερνάει τα 7.2 τρισεκατομμύρια, την οποία απέκτησε αφού πούλησε μια μυστική φόρμουλα καυσίμων που είχαν εφεύρει οι αρχαίοι στον Μπάρακ Ομπάμα και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι την «ανέπτυξε» πρώτα!



Πάρα πολλοί γελάνε, αλλά κάποιοι-και δεν είναι λίγοι-πιστεύουν τα απίστευτα που λέει αυτός ο μικρόσωμος και μέχρι πρότινος άσημος μικροεπιχειρηματίας.
Πιστεύουν για τα διαστημικά καύσιμα, πιστεύουν ότι είναι ο γιος του Απόλλωνα που ήρθε να τους σώσει, δεν αμφισβητούν τίποτε από όσα λέει και τον προσκυνούν.
Όταν ιδρύει  την «Ελλήνων Συνέλευσις» 10.000 άτομα πείθονται να ακολουθήσουν έναν άνθρωπο για τον οποίο οι Πατρινοί συμπολίτες του έλεγαν χαρακτηριστικά: «Ο Σώρρας παίρνει, δεν δίνει».
Το πόσα πήρε πουλώντας εξώδικα για την μη αποπληρωμή των χρεών στην εφορία από τους φανατικούς του, δεν είναι ακόμη γνωστό όμως ο «γιος του Απόλλωνα» έκανε την δουλειά του.

Από τα δις στο κελί!

Η ρητορική του για τα 200.000.000.000 ευρώ στην τράπεζα του Μόντρεαλ στον Καναδά, οι κραυγές του κατά όσων αμφισβητούσαν και η εμμονή του να στέλνει επιστολές στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα έμειναν στην ιστορία.
Η διάψευση της ύπαρξης του ποσού από τους Καναδούς ήταν μόνο η αρχή της αποκαθήλωσης για τον άνθρωπο που κατείχε κάποιες συναλλαγματικές μηδαμινής αξίας.
Η Τράπεζα της Ελλάδας έκανε επίσημα λόγο γαι απάτη ενώ μετά από αιτήματα σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας έμαθαν όλοι ότι ο οι λογαριασμοί του Σώρρα δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν το εθνικό χρέος.
Το κατηγορητήριο εναντίον του είναι βαρύ: Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μαρτυρα.



Επιλέγει να φυγοδικήσει μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και για έναν χρόνο κρύβεται καλά, ενώ οι αρχές τον αναζητούν για μήνες χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά τον Ιούνιο του 2018, παρακολουθώντας τον γιο του εντοπίζουν τον καταζητούμενο «υιό του Απόλλωνα», σε ένα υπόγειο διαμέρισμα του Αλίμου.
Δεκαπέντε αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν μέρος στην επιχείρηση αλλά παρά τις εκκλήσεις τους ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν παραδίδεται.
Τελικά όταν μπαίνουν μέσα βλέπουν ένα Σώρρα με μακριά μαλλιά και πλούσια γενειάδα που φυσιογνωμικά παρέπεμπε σε καλόγερο, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής αξιωματικό λέει: Σας θυμάμαι έναν-έναν. Αντί να πιάσετε κακοποιούς κυνηγάτε εμένα».
Αυτόν που θα έσωζε την Ελλάδα με τη καύσιμη ύλη του διαστήματος που είχε εξελίξει, αυτόν που επέμενε ότι τα λεφτά-για την ακρίβεια 200.000.000.000 δολάρια-υπάρχουν σε ομόλογα για να σβήσουν το χρέος.
Η μεταγωγή του στις φυλακές, έβαλε τέλος και στον κενό θόρυβο που σκόρπαγε αυτός ο μικροκαμωμένος άνδρας εδώ και οχτώ χρόνια, τον οποίο μάλιστα πίστεψαν σνα Θεό μερικές χιλιάδες Ελλήνων.
Τελικά όπως έλεγαν χθες στην Πάτρα όταν έμαθαν την αποφυλάκιση του πρώην μαντρά που θα ξεχρέωνε το χρέος της Ελλάδας λεφτά υπήρχαν.
Απλά δεν ήταν δικά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης