Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Rosella Postorino «Στο τραπέζι του λύκου» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Rosella Postorino «Στο τραπέζι του λύκου» είναι στο ΘΕΜΑ

Η απίστευτη ιστορία της δοκιμάστριας φαγητών για λογαριασμό του Αδόλφου Χίτλερ. Μια γυναίκα που κινδύνευε καθημερινά να δηλητηριαστεί για χάρη του ανθρώπου που αιματοκύλισε τον κόσμο

XRWMA
Η Ρόζα Ζάουερ είναι η ηρωίδα που έπλασε η Ιταλίδα συγγραφέας Rosella Postorino σαν μυθιστορηματικό alter ego της Margot Wölk, της αληθινής δοκιμάστριας φαγητών του Αδόλφου Χίτλερ. Επομένως, το βιβλίο «Στο τραπέζι του λύκου» είναι η μυθιστορηματική διασκευή μιας απολύτως πραγματικής -και εντελώς τραγικής ιστορίας.

Στο Τραπέζι του Λύκου

Η πλοκή εξελίσσεται στη Γερμανία, το 1943, καθώς η οικουμενική τραγωδία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διανύει την τελευταία της πράξη. Η Ρόζα Ζάουερ είναι μια 26χρονη γυναίκα, η οποία αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πόλη της, το Βερολίνο, ελπίζοντας ότι θα έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στην επαρχία. Καταλήγει στο Βόλφσαντσε, σε ένα χωριό όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το μυστικό στρατηγείο του Χίτλερ. Υπό τον διαρκή τρόμο ότι οι εχθροί του θα τον δηλητηριάσουν, ο ηγέτης των Ναζί επιστρατεύει 10 γυναίκες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και τη Ρόζα. Είναι όλες πεινασμένες, καταλαβαίνουν όμως ότι τα φαγητά που εν αφθονία απλώνονται μπροστά τους μπορεί να τις σκοτώσουν. Για μία ώρα μετά από κάθε γεύμα περιμένουν να μάθουν αν θα πεθάνουν ή όχι. Ο υπεύθυνος για την ομάδα των δοκιμαστριών που προστατεύουν τον Φύρερ, είναι ένας νέος αξιωματικός των Ες Ες, ο οποίος ερωτεύεται τη Ρόζα. Και από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η ακροβασία της ηρωίδας ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο. Μια ακροβασία κυριολεκτικά στο χείλος της μοίρας και της παγκόσμιας ιστορίας.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εκπληκτικό μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Rosella Postorino.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης