Αγρίνιο: Οι «Νέρωνες» των κάδων χτυπούν στην περιοχή
Στους δημότες θα «πέσει» η οικονομική επιβάρυνση από τις καταστροφές
Μάνος Τσαγκαράκης
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής στο Αγρίνιο για να σβήσουν τις φωτιές που ανάβουν την τελευταία εβδομάδα άγνωστοι «Νέρωνες» σε κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να έχουν καταστρέψει συνολικά 15!
Μόνο την Τετάρτη, παραδόθηκαν στην φωτιά τέσσερις κάδοι απορριμμάτων σε διάφορους δρόμους της πόλης και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Η καταστροφή των κάδων απασχόλησε το Συντονιστικό Όργανο του δήμου Αγρινίου, καθώς η οικονομική ζημιά που θα βαρύνει τους δημότες είναι μεγάλη.
Τόσο οι άνδρες της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής διενεργούν έρευνες για να εντοπίσουν τους εμπρηστές, αναζητώντας πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων στις περιοχές που δρουν, ενώ συνεχείς είναι και οι περιπολίες στους δρόμους του Αγρινίου.
Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας με 12 ειδικά οχήματα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και έκτακτων αναγκών στην περιοχή