Με πλαστά έγγραφα διακινούν λαθραία καπνικά είδη στη Σάμο

Με πλαστά έγγραφα διακινούν λαθραία καπνικά είδη στη Σάμο

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου

Samos-kapnos
Χρησιμοποιώντας πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα έκαναν οργανωμένο λαθρεμπόριο καπνικών ειδών στη Σάμο τρεις αλλοδαποί ηλικίας 29, 33 και 29 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου έχοντας 376 πακέτα καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης στο όχημα ιδιοκτησίας του 33χρονου.

Ο ίδιος φέρεται και ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς η έρευνα στην κατοικία τουλάχιστον έφερε στο φως τα «μαύρα» έσοδα από την πώληση των λαθραίων προϊόντων, ύψους 4.950 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν! Ακόμη, βρέθηκαν μία πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία του 33χρονου, μία πλαστή άδεια διαμονής και ένα κατεστραμμένο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία άλλων προσώπων και δύο αποδείξεις παραλαβής χρημάτων από εταιρεία ταχυπληρωμών.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και πλαστογραφία κατά περίπτωση, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 33χρονου καθώς και τρία λαθραία πακέτα τσιγάρων που είχε στο σπίτι του και αποδόθηκαν στο Τελωνείο του νησιού μαζί με τα υπόλοιπα λαθραία καπνικά προϊόντα.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι άνδρες της Ασφαλείας της λιμενικής αρχής Σάμου συνέλαβαν άλλους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 32 και 24 χρόνων, μετά από έρευνα στην κατοικία του 32χρονου όπου κατασχέθηκαν 60 λαθραία πακέτα τσιγάρων, ένα παραποιημένο δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία άλλου προσώπου και δύο τετράδια στα οποία ήταν καταχωρημένες αγοραπωλησίες στην αραβική και την ελληνική γλώσσα. Και αυτοί, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τους προηγούμενους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αριθμοί-σοκ: Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων - 3.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία

Μπόρις Τζόνσον: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ και θα συνεχίσω να εργάζομαι και στην καραντίνα μου»

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου - Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης