LIVE

Κορωνοϊός

Δίκη Χρυσής Αυγής: Από ώρα σε ώρα η απόφαση για τη φυλάκιση

lskfkjf

Το δικαστήριο διέκοψε λίγο πριν τις 12 - Έντονη η αστυνομική παρουσία στο ακροατήριο - Έφυγε από το σπίτι του με προορισμό το Εφετείο ο Κασιδιάρης - Σε ετοιμότητα για συλλήψεις η ΕΛΑΣ  - Περισσότεροι από 100 οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση της αστυνομίας

Πλησιάζει η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου για την φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι μετά την αποδοχή  -ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως- του αιτήματος να αναγνωστούν τα βουλεύματα που ζητεί ο Ιωάννης Λαγός. Παράλληλα η έδρα με απόφασή του απέρριψε το αίτημα που υπέβαλλε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο διέκοψε αφού αναγνώστηκαν τα δυο βουλεύματα που ζήτησε να αναγνωστούν ο Ιωάννης Λαγός.

Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση του δικαστηρίου έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας που είναι ιδιαίτερα αυξημένα με έντονη την παρουσία αστυνομικών, σε σχέση με άλλες ημέρες.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για το θέμα των αναστολών.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διακοπής του δικαστηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης έφυγε από το σπίτι του στο Πικέρμι με προορισμο το Εφετείο.

Σύμφωνα με τα όσα ειπε στους δημοσιογράφους πηγαίνει στο Εφετείο ώστε να συλληφθεί εκεί σε περίπτωση που δεν του χορηγηθεί αναστολή. Στο σπίτι του παραμένουν οι γονείς του.

Έφυγε από το σπίτι του ο Ηλιας Κασιδιάρης


Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις 

Σε λιγότερο από μια ώρα -λένε οι πληροφορίες- οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛ.ΑΣ, θα ενεργοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους. Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα (σ.σ ο Γιάννης Λαγός έχει φύγει στις Βρυξέλλες οπότε είναι διαφορετική η διαδικασία), περίπου δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και φυσικά κάποιοι από τους κατηγορούμενους που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η Αστυνομία, όλη την περασμένη εβδομάδα είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος είναι όταν τους ζητηθεί να καταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε. Μάλιστα, στο πολυεπίπεδο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν, να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, ωστόσο αυτό με βάση τη σχετική οδηγία αποφεύχθηκε. 

Σε prive κελιά

Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλτικού χαρακτήρα και οδηγηθούν στις φυλακές. Έτσι, υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και των σωφρονιστικών καταστημάτων για το που θα οδηγηθεί ο καθένας αν και τις πρώτες 14 ημέρες υποχρεωτικά θα τεθούν σε καραντίνα Covid-19 πριν καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους. Το τελικό πρόσταγμα για τις τοποθετήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα το έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών.

Όμως λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών, υπάρχει μια προεργασία σε εξέλιξη για το τι θα συμβεί με αυτούς της εγκληματικής οργάνωσης που θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών. Σε πρώτη φάση υπάρχει διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ποιος είναι ο καθένας και τι ρόλο είχε στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Έτσι, στην πρώτη κατηγορία τοποθετούνται οι επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για αυτούς αρχικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο ήταν ο Κορυδαλλός. Όμως στη συνέχεια άλλαξαν άποψη καθώς ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, σε δυο χρόνια μεταφέρεται οριστικά στον Ασπρόπυργο και έτσι οι πιθανότητες πλέον είναι να μην πάνε εκεί, αν και υπάρχουν τα κελιά της Γ΄ πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου το 2013, οδηγήθηκαν εκεί οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός. Πρόκειται για μια απομονωμένη γωνιά των γυναικείων φυλακών μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τους εναπομείναντες καταδικασθέντες της 17Ν.

Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν prive κελιά και να σπάσει ο ηγετικός πυρήνας καθώς οι σχέσεις έχουν διαρραγεί με τους περισσότερους να βρίσκονται στα μαχαίρια. Έτσι και αλλιώς τα κελιά θα είναι ατομικά, θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και δεν θα έχουν καμία σχέση με άλλους κρατούμενους. Πιθανές φυλακές που θα μεταφερθούν είναι το Μαλανδρίνο, ο Δομοκός, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και τα Χανιά.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι πυρηνάρχες για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως αποτελέσουν στόχο και δεχθούν επιθέσεις από άλλους συγκρατουμένους που θα επιχειρήσουν να τους “τιμωρήσουν” και στην τρίτη κατηγορία αυτοί που θα μπουν στη φυλακή και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους 57 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή, θα μεταφερθούν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου. Και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες διαθέτουν κελιά και όχι θαλάμους καθώς κάθε κρατούμενος της Χ.Α θα είναι μόνος στο κελί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις με άλλους κρατουμένους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Τα λύματα «προεξοφλούν» νέα έκρηξη κρουσμάτων

Συνεχίζει τις έρευνες το Oruc Reis - Το σενάριο για θερμό διήμερο 28-29 Οκτωβρίου

Λιγότερο... φονικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη - Τι λένε οι ειδικοί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Απλός πολίτης

Αν εκτελούσατε το αριστερό σκουπίδι, θα καταλάβαινα και τη φυλάκιση των χρυσαυγιτών.

BARTER

θα μπουν θα βγουν αλλα η ρετσινια της εγκληματικης οργανωσης ανεξιτηλα θα τους ακολουθει για παντα ,

Ενα εχω να πω...

Σε τριτοκοσμικές χώρες εχουν καλυτερους δικαστες απο οτι την χοντρη κυρια που εχουμε εμεις . Νομιζει οτι θα γραψει και ιστορια επειδη εκλεισε στη φυλακη αθωους...

Don Lope de Aguirre

Οπωσδήποτε, τα φωτοστέφανα έλειπαν από τους ναζί.

Zagklos

Σήμερα επιτέλους κληρώνει για τους Κλανιαροκλαψιάρηδες χρυσοαβγίτες που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα και μάλιστα κάνουν και σχόλια για την δικαιοσύνη. Αντε να τελειώνουμε, για περάστε για περάστε παρακαλώ. Το κακό είναι ότι με είχατε πείσει και σας ψήφιζα και σας στηριζα, καλά να πάθω τέτοιος βλάκας που είμαι.

Τζιμ

Και παραμένεις

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΆΔΙΚΟΥ

Εδωθεν εις τας βροχεράς και ψυχράς Βρυξέλλας, υπό του σκότους του λαγουμίου μου που έχων ως κρυπτην, παρεαν με την γαλην μου που αμύνεται έναντι των τρωκτικων του περιγυρου μου, και ενίοτε θηρευουσα μερικών εξ αυτών, και υπό τας οσμας των αερίων μου που εκπεμπουσι εκ του πρωκτός μου, καθότι πέρδομαι διαρκώς και ακατάπαυσταν, σας λέγω μόνο τοιούτον: ου απωλεσω αμαχητί το μαμαλον που εις υγείαν και εις μακροζωίαν των κοροϊδοφηφοφορων μου απομυζω από τας ταμειας της Ε. Ε. Τουναντίον δηλώνω προς έκαστον όπως μαχομενος ως σύγχρονος Μιλτιάδης υπερασπισθω και φυλλαττων Θερμοπύλαι.

Frits

Γειά σου ρε Γιάνναρε,έγραψες! Είμαστε μαζί σου.

απορια

με τα τηλεφωνα απο τα κεντρικα της ΝΔ προς τον ρουπακια ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΦΟΝΟ τι εγινε τελικα;;;; ενδιαφερθηκε κανεις δικαστης;;;;

ζηκος

αποριφθηκε!!

Πρώτο θεμα

Κ Ιωάννα μανδρου του σκαι μαλλον έχουν μαντικές ικανότητες. Είναι κρίμα να χαραμιζεστε για τρεις κ ξηντα. Αλλαχτε επάγγελμα καλύτερα. Εκτος κ εάν το μπιλιετακι εκτός από την πρόεδρο πάει κ στο πρώτο θέμα κ τον σκαι αποκλειστικα

Χχχ

Εσείς εκεί στο ΠΘ βγάλατε κιόλας την απόφαση; Μπράβο σας!!! Δημοκράτες ολκής!!!!

Δημοκρατης αντιφα

Το δικαιο ηθικο νομιμο συνταγματικο Δημοκρατικο ειναι και η μοιρασια στα νησια του Αιγαιου να γινει 50-50 με τους γειτονες. Το να θελουν καποιοι το 100% ειναι πατριωτικο αρα εθνικιστικο αρα φασιστικο αρα ναζιστικο αρα εγκληματικο........ Μοιρασια 50-50 ΤΩΡΑ.

Προστατης του στεματος!!!

Προεξοφλαται την αποφαση με ολο αυτο το κατεβατο χωρις να ξερετε καν την αποφαση Δεν βρεχει σας φτυνουν!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης